3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Temsili Kaymakam ne emretti?

Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Nurdan Oğuz İlköğretim Okulu 5 sınıf öğrencisi Dilruba Polat'a bıraktı. Dilruba Polat'ın ilk icraatı Ereğli'ye bir Fen Lisesi'nin kurulması emri oldu.


Zonguldak'ın Ereğli İlçe Kaymakamı Osman Ekşi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikler nedeniyle Nurdan Oğuz İlköğretim Okulu Öğrencileri olan Dilruba Polat, Yasemin Yıldırı ve Aytuğ Aydemir'i makamında konuk etti. Öğrencilere 23 Nisan'ın önemini belirten Ekşi, "Şun da içinde yaşadığımız devlet, Atatürk tarafından sizlere emanet edilen devlet, sonsuza kadarda siz yaşatacaksınız.

Sizde sizden sonrakilere daha güçlü bir şekilde devredeceksiniz" dedi. Konuşmasının ardından Osman Ekşi koltuğunu Dilruba Polat'ı devretti. Polat Kaymakamlık makamında yaptığı konuşmasında, "Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı biz çocuklara armağan etti. Tüm dünyadaki çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" diye konuştu. Polat'ın ilk icraat Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'a oldu. Pulat, Ereğli'ye bir Fen Lisesi'nin kurulması için Milli Eğtimi Müdürü'ne talimat verdi.

Ardından Ereğli Belediye Başkanını arayan Dilruba Polat okulların su borçlarının af edilmesini istedi. Ereğli Belediye makamına oturan İhsan Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencisi İpek Gümen okulların su borcunun affedileceğini söyleyerek görevinde başarılar diledi. Kaymakam koltuğuna oturan Dilruba Polat, Emniyet Müdürü koltuğuna oturan Kestaneci İbrahim İzmirlioğlu İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Salim Güleç'i arayarak 23 Nisan için alınan güvenlik önlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığı hakkında bilgi aldı.


Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi makam koltuğunu bir süreliğine bıraktığı öğrencilere armağan olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk Kitabını ve kelem hediye etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?