3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Termometreli çocuk giysisi üretildi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü eğitmen ve öğrencileri Giyim Üretimi Teknolojisi Alanı Proje tabanlı beceri yarışması için bebeklerin ateşlenmesinde erken uyarıda bulunacak olan Alarm Termometreli çocuk giysisi üretti.


Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Giyim Üretimi Teknolojisi Alanı Proje tabanlı beceri yarışması için HEM Eğitmenleri Akan Baydan ve Ayşe Sözer proje yönetiminde Semra Gülbağ ve Emel Demirezen öğrencileri bebeklerin ateşlenmesini önleyecek Alarm Termometreli çocuk giysisi ürettiler. Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ Alarm Termometreli çocuk giysisi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yüksek ateş sonucu çocuklar bir çok sağlık sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle gece uykusu esnasında fark edilemeyen yüksek ateş nedeniyle havale geçirebilmektedir. Proje, bu durumu önlemek için düşünülmüştür. Giysi içine yerleştirilen termometre düzeneği ile sürekli vücut ısısının ölçülmesi sağlanmaktadır. Termometrenin alt ve üst limit değeri ayarlanabilmektedir. Bu sayede vücut ısısı ayarlanan sınırların altına ve üstüne çıktığında alarm devreye girerek sesli uyarı vermektedir. Bu sayede çocuğun vücut ısısı kabul edilebilir değerlerin dışına çıktığında aile bireyi veya refakatçinin uyarılması sağlanmıştır" dedi


Giysinin avantajları ve dezavantajları ile ilgili bilgiler veren Uludağ, "Giysinin avantajları, çocukların uyku esnasında yüksek ateşten ortaya çıkabilecek olumsuz durumlardan koruması, aile bireylerini veya refakatçilerini uyararak erken müdahale etmelerini sağlaması, taşıma kolaylığı sayesinde her ortamda kullanılabilmesi, sadece uyku esnasında değil sürekli giyilebilir olması, çocuğun hasta olduğunda , aile bireylerinin veya refakatçinin sürekli başında beklemek zorunda kalmaması, giysinin dezavantajı ise, piyasada mevcut termometrelerin ebatlarından dolayı giysi içerisinde çocuğu rahatsız etmesi, kablolu olmasından dolayı ortaya çıkan rahatsızlıklardır" dedi.
Uludağ ayrıca, Alarm Termometreli çocuk giysisinin evlerde, hastanelerde, kreş ve ana okullarında ve yurtlarda kullanılabileceğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 20:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?