3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Terör saldırılarına tepki

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Aktütün ve Diyarbakır saldırılarını kınamak için bir grup tarafından protesto eylemi gerçekleştirildi.


Aktütün Karakolu'na bölücü terör örgütü saldırısında şehit edilen 17 askerimiz ve Diyarbakır'da 4'ü polis biri memur 5 kişinin ölmesi 18 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırı Ereğlililer tarafından kınandı.


Ereğli Gençlik ve Taraftarlar Derneği Başkanı Sertan Kuzu, Atatürk Anıtı önünde yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen saldırıları nefret ve şiddetle kınadıklarını söyledi.
Türk milletinin, gerektiğinde neler yapabileceğini Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar'da gösterdiğini anımsatan Kuzu, şöyle konuştu: "Türkiye'nin sözde müttefiki ülkelerin beslediği köpekler canımızı yakmaya devam ediyor. Terör örgütü askerlerimizi, polislerimizi şehit ederken, örgütün siyasi temsilcileri Ata'mızın kurduğu TBMM'de bölücü seslerini yükseltmekte, Türk Milletine açıkça meydan okumaktadır. Yüce Türk Milleti yetkililerinden, bölücülüğün üzerine kararlılıkla gidilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde milletimiz, PKK ve siyasi temsilcilerini akıttıkları kanda boğacaktır."


Bazı siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği eyleme katılanlar PKK aleyhine çeşitli sloganlar attı.


Dernek üyeleri, eylemin ardından açtıkları dev Türk Bayrağı ile çarşı merkezinde sloganlar atarak dernek binasına yürüdü.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 19:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 83.135.151.xxx Tarih : 11.10.2008 14:51:42

pkk yi daglarda öyle veya böyle bitiririz ama önemli olan pkk ya avrupa ülkelerinden verilen desteyi kesebilmek mesela danimarka almanya belcika hollanda bu ülkeler pkk yael altindan desteyi veriyorlar TÜRKIYE yede arkanizdayiz diyorlar evet arkadaşlar ve de istanbulun göbeyinde dün aksam pkk lilar polisle catisiyor yüsleri kapali polis bunlari davitmaktan baska birsey yapamiyor bunlari bacaklarindan kollarindan vurup yakaliyacaksin vede hapisaneye tikacaksin ben bunlari tv den islerken kahroluyorum cok rahat bir sekilde polisle catisiyorlar ve ellerini kollarini salliyarak daviliyorlar tekkelimeyle rezillikkk