3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Terör yanlısı sitelere hacker damgası

Ülke genelinde artan terör olaylarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri mücadelesini sürdürürken, terör mücadelesi sanal aleme sıçradı.


Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde süren terör mücadelesi sanal aleme de sıçradı. Son dönemlerde artan şehit haberleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröre karşı yürüttüğü mücadele artarak sürerken birçok kişi askere alınması için dilekçe veriyor. Gerçek alemdeki terörizm tehdidine karşı süren resmi mücadelenin yanında sanal alemde ise kişisel mücadeleler dikkat çekiyor. Bazı internet sitelerinin forum sayfalarında teröre tepki mesajları yağıyor. Bazı Türk hackerler terör örgütü yanlısı internet
sitelerini çökertiyor. Bazı oyun sitelerinde ise terörist avlama oyunlarının çeşitleri her geçen gün artırılıyor. Fırsat buldukça internette terör oyunu oynadığını ifade eden Fikret Ö. (48) isimli emekli bir vatandaş, bu tür oyunlara sadece tepki amacıyla girdiğini ifade etti.

İmkan verilirse teröristlerle gerçek hayatta da mücadele etmeye hazır olduğunu anlatan Fikret Ö., şöyle konuştu: "Televizyonda askerlerimizin şehit olduğu haberlerini görüyorum. Herkes gibi üzülüp ben de kızıyorum. Hırsımı azaltmak için internete girip terörist öldürmece oyunları oynuyorum. Bu millette hiç kimse de olmayan cesaret ve güç var. Vatanın dört bir yanından evlatlarımız Doğu'ya gidiyor. Orada şehit ediliyor. Bana da görev verilsin. Sanal alemde değil gerçekleri ile savaşmak istiyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 14:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?