3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tersane kazaları eğitimle çözüldü

Türkiye genelinde gündeme gelen tersanelerdeki ölümlü kaza olaylarını Zonguldak eğitimle çözdü.

Vali Yavuz Erkmen, bölgedeki ve Türkiye’nin değişik yerlerindeki tersanelere Zonguldak’ta açılan kurslarda yetişen kaynakçı ustalarının gittiğini söyleyerek, kalifiye eleman yetiştirmekle kaza olaylarının önüne geçtiklerini vurguladı.

Son günlerde Tuzla ve Pendik’teki Tersanelerdeki kazaların arttığını dikkat çeken Vali Erkmen, “Ereğli bölgemizde yer alan tersaneler için Zonguldak’ta kurslar açtık. Bu kurslarda 4 bin 500 kişiye eğitim verip sertifikalar verdik. Sertifikalarını alan kursiyerler tersanelerde iş bulma imkanı elde ettiler. Bugün ülke genelinde de yer alan Tuzla ve Pendik Tersanelerinde çalışan işçiler kalifiyesiz oldukları için kaçmaktadırlar. İşi bilmemek iş hakkında herhangi bir donanıma sahip olmamak bu işleri zorladığı için işçiler Tuzla ve Pendik tersanelerinden kaçıyorlar. Ama Zonguldak Ereğli’de yer alan tersanelerimizde böyle bir durum olmamakla beraber eğitim verdiğimiz ve bu eğitimin sonrasında sertifikalarını alan kalifiyeli işçiler burada çalışmaktadırlar. Bu zamana kadar her hangi bir problem çıkmamıştır. Buraların sürekli periyodik denetimleri yapılmaktadır” dedi.

Zonguldak’ta 2003 yılından beri merkez ve ilçe Halk Eğitim Merkezleri ile Meslek Liselerinde açılan 161 kursta 4 bin 449 kursiyerin eğitim gördüğü belirtildi. Vali Erkmen, bölgedeki tersanelerde şimdiye kadar 3 kaza olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 14:48:43
Güncelleme :26 Şubat 2008 Salı 14:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?