3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Tersane sorunu Meclis'e taşınsın'

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İlçe Başkanı Mehmet Altay, tersanelerde yaşanan olumsuz gelişmelerin meclis gündemine taşınması gerektiğini bildirdi.


CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay, son zamanlarda tersanelerde maaş ödemelerinde yaşanan aksaklıklar ve işçi çıkarılma olaylarını endişe ile izlediklerini belirterek bölge milletvekillerinden, bu konudaki gerekli adımların atılmasını ve Meclis gündemine taşınmasını istedi.

Tersanelerde son günlerde yaşanan işçi çıkarılmaları ve maaş ödemelerinde yaşanan aksaklıkları endişe ile izlediklerini anlatan Altay, “Bölgemizin istihdamına ve ekonomisine büyük katkı sağlayan Tersanelerimizde yaşanan sorunları endişe ile izliyoruz. Birçok gencimize iş istihdamı sağlayan tersanelerimizde maaş ödemelerinde yaşanan sıkıntılar ve işçi çıkarılma olayları giderek tehlikeli boyutlara ulaşmış durumda. İşçi ücretlerinde yaşanan olumsuzluklar nedeni ile yıl sonuna kadar bin kadar işçinin işten çıkarılacağı yönünde bilgiler alıyoruz.

Ekonomik kriz yaşandığı belirtilen tersanelerde sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmekte tersanelerin önünün açılması ve yaşanan sıkıntıların büyük krizlere yol açmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Tersaneler sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması ve milletvekillerimizden konunun Meclis gündemine taşınmasını bekliyoruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?