3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Tersanelerde cinayetler engellenmeli'

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, “Tersanelerde bir an önce sendikalaşmanın önü açılmalı, cinayetler engellenmelidir” dedi.

Denizer, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, Tuzla'daki bir tersanede filikiya bindirilen işçilerin hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan olayın kazadan çok cinayet olarak tanımlandığını bildirdi.

Tuzla'daki tersanelerde meydana gelen ölümlü iş kazalarının daha önce ülke gündemine geldiğini, devletin ilgili kurumları ve kamuoyu tarafından da takibe alındığını belirten Denizer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Buna rağmen yaşanan son olaydaki duyarsızlığı anlamak mümkün değildir. 19 işçiyi filika testi için kullanabilen bir zihniyeti kim hangi mantıkla açıklayabilir. Daha da önemlisi, işçi arkadaşların işini kaybetmemek için o filikaya gönülsüz binmek mecburiyetinde kalmalıdır. Tuzla tersanelerinde insanların, düşük ücretle ve hayatı pahasına çalışmak zorunda kaldıklarını bütün dünya görmüştür. Artık bu ayıba son verilmelidir. Tersanelerde bir an önce sendikalaşmanın önü açılmalı, cinayetler engellenmelidir. Olayda yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.”

AA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 17:02:58
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 17:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?