3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tez Koop iş'den GMİS'e ziyaret

Tez Koop İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret etti.


Sendikalarının Zonguldak Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu nedeniyle Zonguldak’a gelen Tez Koop İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Doğru, Genel Sekreter Hasan Bozkurt, Genel Mali Sekreter Ayhan Kurtuluş Demirer, Genel Örgütlenme Sekreteri Fikret Omak, Genel Eğitim Sekreteri Haydar Özdeliroğlu, eski Genel Baştan Sadık Özben, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Rahim Sarıpolat, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu’yu makamında ziyaret etti.

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcıları İsmet Demirhan ve Dursun Oğuz, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş ile 8 Şubat 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulda Tez Koop İş Zonguldak Şube Başkanlığı’na seçilen Sedat Ölmez ve şube yöneticileri de hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, “Gönül arzu etmese de hem sendikamızda hem de Tez Koop İş Sendikası’nda olağanüstü genel kurullar yaşandı. Genel Maden İş ve Tez Koop İş Sendikalarımız bugüne kadar birlik ve beraberlik içinde mücadele etmişlerdir. Bundan böyle işçi sınıfının geleceği için daha güçlü bağlarla mücadele edeceğimize inanıyorum” dedi.


Tez Koop İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Doğru, olağanüstü genel kurulların arzu edilen bir durum olmadığını, ancak bazı sorunların ister istemez bu durumu gündeme getirdiğini belirterek, “Bizim sendikamızda olağanüstü genel kurul sendikamızın önünü açan bir süreç, bir fırsat oldu. Tez Koop İş Sendikamı’zın daha aktif olacağı, Türk-İş içindeki yerini daha da pekiştirecek olan bir yönetim oluşturduk. Türk-İş içinde de kriz sürecinde işçi sınıfına yapılan saldırılara karşı daha net tavır alabilme fırsatını yakalamış olduk. Genel Maden İşçileri Sendikası, işçi mücadelesinin öncü sendikalarının başında geliyor. Birlikte hareket edebilme, birlikte mücadele etme konusunda inancımız tam.

Tez Koop İş, sendikaların kan kaybettiği dönemde gelişen ve büyüyen bir sendika olma özelliğine sahip. GMİS, çalışanlarının sendikamız üyesi olmasıyla da bizim için ayrı bir yere sahip. Böylece ortak sorunlar hakkında bir masa etrafında oturup konuşma ve birlikte mücadele etme fırsatını bulabiliyoruz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 18:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?