3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tezgahtaki balığa AB standardı

Zonguldak balık halindeki balıkçılar sezonun açılmasına rağmen balığın az olmasından yakınıyor.

Bir balıkçı, AB standartlarına göre balık tezgahlarına cam dolap koyacaklarını söyledi.
1 Eylül 2008 tarihinde av yasağının kalkması ile birlikte denize açılan Zonguldaklı balıkçılar umduğunu bulamadı. Balıkçılar, hava şartlarının daha da düzelmesiyle palamudun çok olacağını ifade etti. Önümüzdeki günlerde balıkların artacağını söyleyen balıkçı Bayram Yılmaz, Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre balığın tezgahlardaki cam dolaplarda satılacağını söylerken uygulamayı beğendiklerini belirtti. 1 Eylül 2008 tarihinde av sezonunu açtıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Balığı çok beklerken umduğumuzu bulamadık.

Hava şartlarının daha da düzelmesiyle palamut çok olacak. AB standartlarına göre balık ürünleri tezgahlarda cam dolap içerisinde satılacak. Bunun için hazırlıklara başladık ve ileriki günlerde cam dolapları tezgahlara yerleştireceğiz dolayısıyla uygulamadan memnun kaldık."


BUZ ÖMÜR UZATIYOR
Balık halindeki tezgahlarda bulunan balıkların ömrünün daha da uzun olması için üzerine buz koyduklarını söyleyen Yılmaz, vatandaşların buzu görünce balık satın almaktan vazgeçtiğini belirtti. Bilinçli vatandaşların dahi bu soruyu kendilerine yönelttiklerini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlar buzu gördüğü zaman tezgahtaki balığı buzhane balığı zannediyor. Balıklar taze, bilinçli insanlar bile buzu görünce balığı satın almaktan vazgeçiyor. Buzu gören kaçıyor aslında buz balığın ömrünü uzatıyor. Bizde balığın üzerine buz koyuyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 13:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?