3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

THK'dan model uçak kursu

Türk Hava Kurumu (THK) ve Çaycuma Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) tarafından ortaklaşa “Model Uçak Kursu" açıldı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde özel bir kargonun şube müdürü olan Taner Yıldırım'ın öğretmenliğini yaptığı, Caycuma THK ve Çaycuma HEM desteği ile ortaklaşa "Model Uçak Kursu" açıldı. Beş günlük süre içerisinde açılan kursa toplam 15 öğrenci katıldı.

Kursa katılan öğrencilerin kullandığı malzemeler, THK tarafından ücretsiz olarak temin edildi. Kurs öğretmeni Taner Yıldırım kurs sonunda yapılan uçakların kursiyerlerin olacağı kaydetti.

Çaycuma HEM’in desteğiyle ilk kez model uçak kursunun açıldığını kaydeden Yıldırım şunları söyledi: “Kurs süresi zarfında öğrencilerimizin yapmış oldukları model uçaklar kendilerinin olacaktır. Bunun yanında 5 günlük THK ve Çaycuma Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz kursumuzu uzatma çalışmalarımız var. İleriki dönemlerde uygun görüldüğü taktirde Çaycuma’da okullar içinde model uçak kursları açmayı düşünüyoruz. Şu da bir gerçek ki, THK Çaycuma Şube Başkanı Feridun Güner ve Çaycuma Halk Eğitim Müdürü Zülfikar Uçar'ın desteğiyle Çaycuma’da ilk kez model uçak kursu açılmıştır.”

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 11:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?