3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tiyatro oyununa büyük ilgi

Belediye Kültür Merkezi (BKM) tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonla “Savaş Düşlerimi Çaldı” isimli tiyatro oyunu sergilendi.


BKM. tarafından organize edilen ve Tiyatro DİVA tarafından sahnelenen "SAVAŞ DÜŞLERİMİ ÇALDI" isimli tiyatro oyunu, B.K.M. tiyatro salonunda Mithatpaşa Pfizer 50.Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerine 10.00 ve 11.30 saatlerinde iki seans halinde ücretsiz olarak sergilendi. Haluk Işık’ın yazdığı ve savaş temasını işleyen oyun, Çankaya Belediyesi tarafından övgüye değer oyun ödülünü kazanmıştı. Yönetmenliğini Emre İnal'ın yaptığı oyunda, "Deniz Deniz, Merve Kahraman, Kerem Yalçın, Alparslan Karadağ ve Emre İnal rol aldı. Ayrıca oyunda savaşın düşlerini çaldığı çocuk, annesini ve babasını ararken belki de hiç unutamayacağı düşler dünyasıyla tanışması anlatılıyor. Uzun yıllar unutulmayacak bir eser izlediğini ifade eden öğretmen ve öğrenciler, oyuncuları uzun süre alkışladı.

Oyunun eğlendiriciliğinin yanında eğitici ve öğretici olgularında çok ön planda olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren öğretmenler bu tür oyunların artmasını talep ettiler. BKM Müdürü Abdullah Bakır’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile öğrenci kardeşlerimize bayram öncesi bir hediye vermek istediklerini kaydetti.


Bakır, bu organizasyona destek veren Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve Tiyatro DİVA ekibine teşekkür ederken, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 10:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?