3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TKK Kömür Ocağı'nda göçük

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi Kömür Ocağı'nda meydana göçükte 1 kişi yaralandı, 1 kişi ise hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgilere göre, TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi 2. ocakta öğle saatlerinde "- 83" kodunda tavan göçmesi sonucu göçük meydana geldi. Kazada, Savaş Çeliktürk (32) ile Mesut Korkmaz isimli işçiler göçük altında kaldı. Diğer işçilerin de müdahalesiyle Mesut Korkmaz kurtarılarak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ayakta tedavi olan Korkmaz taburcu edilirken, Savaş Çeliktürk yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucunda ölü olarak çıkartıldı. Hayatını kaybeden Savaş Çeliktürk'ün evli ve 1 çocuğu olduğu belirtildi.
Olay yerine gelen ve sinir krizi geçiren Savaş Çeliktürk'ün annesi Necibe Çeliktürk, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Aynı yerde çalışan ve kurtarma çalışmalarına katılan Savaş Çeliktürk'ün ağabeyi Sezer Çeliktürk de, kardeşinin cesedinin ambulansa konuşu sırasında bayıldı. İlk müdahalesi olay yerinde bulunan doktor tarafından yapılan şahıs, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 04:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melike güçlücan IP: 78.165.123.xxx Tarih : 10.09.2008 18:24:16

bu göçükde ölen savaş çeliktürk benim çok yakından akrabam oluyo ben hiç ağlamayan dedesinin ölümünde dahi 1 damla göz yası dökmeyen ben nasıl ağladım görseniz şimdi çocukları iyi isimleri orçun ve berkant onlara bende yardımcı oluyorum iyiler allah rahmet eylesin