3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TOKİ ve Ereğli Belediyesi el sıkıştı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediyesi orta ve dar gelirli vatandaşları ucuz ve uzun vadeli konut edindirmek için kolları sıvadı.


Belediye Başkanı Murat Sesli, TOKİ işbirliği ile Ömerli Mahallesi toplu konut alanında orta ve dar gelirli vatandaşları ucuz ve uzun vadeli konut edindirmek için gerekli çalışmaların başladığını ayrıca TOKİ tarafından bölgeye sağlık ocağı, okul, alışveriş merkezi, sosyal yaşam alanlarının da yapılacağını da sözlerine ekledi.


Toplumu en çok ilgilendiren konuların başında toplu konutun geldiğini söyleyen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, orta ve dar gelirli vatandaşları ucuz ve uzun vadeli konut edindirmek için TOKİ ile çalışmaların ilk aşaması olan arazi çalışmasının başladığını ifade etti.


“HEM UCUZ KONUT HEM YAŞAM ALANLARI”
TOKİ’den gelen uzmanlarla bir görüşme yapan Belediye Başkanı Murat Sesli toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Halkımızın en büyük isteklerinin başında konut edinmek geliyor. Bizde TOKİ’ye Ömer Mahallesi‘ndeki toplu konutların olduğu bölgeye özellikle orta ve dar gelirli vatandaşlarımızı ucuz ve uzun vadeli konut sahibi yapabilmek için bir çalışma başlattık. Bunun için Ekim ayı içerisinde yapılan meclis toplantısında meclis üyelerimizden gerekli yetkiyi aldık. Ardından TOKİ yetkilileri ilçemize gelerek arazi çalışmalarını yaptılar.

TOKİ yapacağı ucuz konutların yanında bu bölgeye okul, sağlık ocağı, alışveriş merkezi gibi sosyal yaşam alanları da yapacak. Bizim amacımız, konut sahibi olmakta zorlanan orta ve dar gelirli vatandaşlarımızı ucuz ve uzun vadeli konut sahibi edindirebilmek. Bu çalışma bölgemizde yapılan en önemli yatırım çalışmalardan bir tanesi olacaktır. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte Ömerli Mahallesi Kaynarca Toplu Konutları bölgesi konutlar ve sosyal donatı ve yaşam alanları ile birlikte uydu kent olma yolunda önemli bir yol almış olacaktır.”

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 14:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?