3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TOKİ'den Saltukova'ya konut

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) binalarının yapımına başlanıyor.

Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde TOKİ ve Saltukova tarafından TOKİ binaları yapılmaya başlandı. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, 350 vatandaşın ev için kayıt olabileceğini belirtti.

313 YTL'lik aylık taksitlerle konutların teslim edileceğini belirten Düzlü, ”TOKİ ile belediyemiz arasında yapılan işbirliği neticesinde, Zonguldak il merkezi Alaplı ve Çay Değirmeni'nden sonra Saltukova beldesinde de toplu konut yapımına başlanıyor. Bununla ilgili talep ve örgütlenme çalışmalarını Belediyemiz yürütmekte, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Saltukova Ziraat Bankasına müracaat edilmesiyle ilgili hesaplarını açtı ve bununla ilgili yetki ve evrakları bize gönderdi. Bize vermiş durumda biz şu anda vatandaşımızın yani konut alacakların buraya müracaat etmelerini bekliyoruz. Kayıtlar 20 Mayıs ile 1 Temmuz arasında yapılacak.

Bilindiği üzere TOKİ Türkiye'de dar gelirli vatandaşlarımıza veya sabit geliri olup da toplu bir paraya sahip olmayıp, konut alamayan vatandaşlarımıza çok uygun cazip bir şekilde konut alma imkanı sunuyor. Saltukova'daki uygulamada bu şekildedir. 110 metre karelik sosyal konutlar ve 85 metre karelik alt gelir grubu dediğimiz tipte 2 tip konut planlandı. Şu anda 162 konut ve iş merkezi olarak TOKİ tarafından planlama yapıldı. Vatandaşımızın ilgisine göre 350 konut yapılabilecek müsait arsa arazimiz var. TOKİ evraklarında da bunu zaten belirtti. Ucu açık müracaat yeterli olması halinde, 350 vatandaşımız buraya kayıt ola bilecek. Fazla kayıt olursa, bu konutun üzerindekiler için kura çekilecek. Vatandaşlarımız uygun koşullarda konut sahibi olmak için, özellikle sabit gelirli memur kesimi için, kendilerinden bu fırsatı kaçırmamalarını diliyorum. Çünkü 2 bin YTL başvuru ücreti var. Onların bildirdiği ön fiyat değerlendirmesinde 313 YTL aylık taksitler halinde konut teslimi yapılacak. 313 YTL'lik taksitler konutlar kendilerine teslim edildikten sonra başlayacak konutların hepsi 3 katlı ve her konuta her daireye düşen arsa yaklaşık 170 metrekare civarında, bu standartların çok üzerindedir bahçeli tip villa tip tarzda konutlar planlanmıştır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 14:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?