3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TOKİ'nin atıkları tehlike saçıyor

TOKİ'NİN KANALİZASYON ATIKLARI ÇEVREYİ KİRLETİYOR

Alaplı ilçesindeki TOKİ konutlarının kanalizasyon atıklarının aktığı Osmanlı Deresi'nde kirlilik vatandaşların tepkisine neden oldu.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki TOKİ konutlarından akan kanalizasyon atıklarının aktığı atıklar Osmanlı Deresi'nde birikti. TOKİ'de derin deşarj sisteminin yapılmadığını belirten vatandaşlar, atıkların insanlığını tehlikeye attığını ve yetkililerin buna önlem almasını istedi. Vatandaşlar, “Firma yetkilileri biz TOKİ'nin 262 konutu yaptık. Konutları yaparken belediyeden kanalizasyon için bağlantı istedik. Belediye yetkilileri, 'Kanalizasyonu Osmanlı Deresi'ne verin' dedi.

Daha sonra 'Derin deşarj sistemini devreye sokarak TOKİ ve Afet Evlerinin kanalizasyonunu denize ulaştıracağız' dediler. Şimdi o bağlantıyı yaptılar mı yapmadılar mı bilmiyoruz. Yapılmamışsa 'TOKİ Evleri ve Afet Konutlarının tüm pisliği Osmanlı Deresi'ne akıyordur' diye görüş belirttiler. Bizler yetkililerden rica ediyoruz. Lütfen Osmanlı Deresi'ne gidin. Geçmişte o derede balıkların yaşadığı, insanların avuç avuç su içtiği dereyi gözlerinizle bir görün. Oradaki canlı katliamına seyirci kalmayın. Çevreye verdiği pis kokuları yerinde koklayın ki o bölgede yaşayan vatandaşlarınıza hak verin. Bir sözümüzde de çevreciyim diye geçinen derneklere olacak. Nerdesiniz? Bu çevreci dernekler ne iş yaparlar. Dereler lağım deresine dönüşmüş siz yalandan deniz kenarlarında çöp toplama hileleri ile ne kadar vatandaşları kandıracaksınız. Bizler başta Vali Erdal Ata olmak üzere tüm yetkililerimizden bu sorunun çözümü için çalışma başlatmalarını bekliyoruz” diyerek tepkilerini diye getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 22:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?