3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tomanbay'dan Baycık'a ziyaret

DSP Genel Başkan Baş Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Tomanbay DSP Ereğli Belediye Başkan adayı Baycık'ı ziyaret etti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanlığı Baş Danışmanı Prof. Dr Mehmet Tomanbay, DSP Zonguldak İl Başkanı Nurhan Başoğlu, DSP İl Yöneticisi Ayhan Özsoy ile birlikte DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Tahsin Boray Baycık'ı ziyaret ederek önemli mesajlar verdi. DSP Ereğli İlçe Başkanı Akın Çamcı ve yönetimin de bulunduğu ziyarette, DSP'nin bu yerel seçimlerde sürpriz yapacağını belirten Tomanbay, DSP'nin kalesi olarak nitelenen Zonguldak'ta çok iyi performans göstereceğini öne sürdü.

Tomanbay, DSP'nin yüzde 43 oy alan çok köklü ve tecrübeli bir parti olduğuna da değinerek, yerel seçimlerde alınan oy oranının genel seçimleri etkileyeceğini belirtti. DSP'nin Ereğli'de sürpriz yaparak 29 Mart'ta iktidar olacağını söyleyen Boray Baycık ise, Ereğli halkının kendisine duyduğu ilginin şevklerini arttırdığını belirtti. DSP Ereğli İlçe Başkanı Akın Çamcı' da DSP'nin Ereğli'de en çok konuşulan parti olduğuna dikkat çekerek, her geçen gün partiye yeni katılımlar olduğunu söyledi. Çamcı, her kesimden insanın DSP çatısı altında toplandığını vurguladı. DSP Ereğli Belediye Başkan adayı Boray Baycık, Bağlık Mahallesi'nde Forteks sitesinde vatandaşlarla görüştü. CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık'ın yolsuzluk dosyalarını vatandaşlara anlatan Baycık, Posbıyık hakkında birçok soruşturma dosyası olduğunu iddia etti. Ereğli'nin Zonguldak bölgesinin en pahalı suyunu kullandığını kaydeden Baycık, Posbıyık'ın gösterdiği proje kitapçıklarında vaat edilen hiçbir projenin gerçekleştirilmediğini belirterek, kendisinin arkasında soruşturma dosyaları bulunmadığını, vatandaşlardan oy istedi. Ereğli'nin kurtuluş gününün 29 Mart olduğunu belirten Baycık, proje kitapçığıyla uğraşmadıklarını yapılacak projelere halk ile sivil toplum ile ve devlet yetkelileriyle karar vereceklerini söyledi.

BARTINLILAR DERNEĞİ'Nİ ZİYARET

Daha sora Bartınlılar Derneği'nin ziyaret ederek burada toplanan vatandaşlara seslenen Baycık, CHP adayı Halil Posbıyık'ın vaatlerinin hepsinin doğru olmadığını belirterek, oy verirken sağduyulu davranmalarını istedi. Toplu Konutunu sattığı beliren bir Bartınlı vatandaşta konutunun parasını ödeyemediği için sattığını belirerek, aylık taksitlerinin çok yüksek olduğunu belirtti. Bartınlılar, milletvekilliği döneminden tanıdıkları Baycık'ın anlattıkların doğru olduğunun altını çizerek, dürüstlüğünden şüphe edilmeyen başkan adayı olduğunu söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 19:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?