3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Topçu'dan muhalefete tepki

BBP ZONGULDAK İL BAŞKANLIĞI OLAĞAN KONGRESİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Mecliste muhalefet görevi yapan parti ne çabuk unuttu. Bu bölücülerin ilk temsilcilerini ben mi soktum meclise? Şimdi bağıranlar soktu" dedi.

Büyük Birlik Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Kongresi'ne partinin genel başkanı Yalçın Topçu da katıldı. Olağan kongrede yaptığı konuşmasında muhalefeti eleştiren Topçu, terör olaylarına tepki gösterdi. Topçu, "Mecliste muhalefet görevi yapan parti ne çabuk unuttu. Bu bölücülerin ilk temsilcilerini ben mi soktum meclise? Şimdi bağıranlar soktu. İkinci bağıran biri var. Çıkıyor iki de bir cürümüne bakmadan gırtlak paralıyor. İmralı'daki adamı ben mi istihdam ettim orada. Sizin hiç mi yüzünüz yok? Ne

söylemeye hakkınız var? Birileri meclise soktu. Öbürleri beslenmesi için imza attı. Birileri de şimdi önlerini açıyor. Allah'ın izniyle Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları gelecek, Kandil'i söndürecek, İmralı'yı da susturacak. Verin bu büyük millet bize bu iktidarı, el mi yaman, bey mi yaman, hep beraber görür bu dünya. 75 milyon bu millet. Vız gelir hepsine vız. Tek bir şey lazım. Rahmetli genel başkanımızın dediği gibi; dik duran, doğruyu söyleyen, düz yürüyen yetkiyi aldığı zaman yüzünü millete dönen bir iktidar lazım. İşte o iktidar burada" dedi.

İktidara gelen tüm hükümetlerin işsizlik sorununu çözmek için devlet bankalarını sattığını savunan Yalçın Topçu, "Kâr eden kuruluşları açıklıyorlar, en çok kar edenler bankalar. Kimindi o bankalar? Bizim değil. Üç tane bankamız kaldı. Her gelen iktidar, banka satarak işsizliği çözeceğini söyledi. 16 banka satıldı. Soruyorum, evinizdeki işsiz sayısı azaldı mı? Yok. Değil mi? Nereye gitti bu paralar. O özelleştirilen bankaların kapısına yanaşan arabalarda çuval çuval paraların nerelere gittiğini gördük. O

paralar birilerinin kursağında mı, midesinde mi? Millet bize yetkiyi versin şu kollarımızı o boğazdan içeri sokup tüyü bitmemiş hakkını çekip almazsak namerdiz. Ülkenin geldiği şu noktaya bakıyorsunuz. 600 milyar dolar borç var. Kâr eden bütün kurumlarımız satılmış" diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın 72 milyon insanın düşmanı olduğunu ifade eden Topçu, "Bu ülkede güvenliği halletmek bu kadar zor mu? Bu kadar zor değil. Milletten aldıkları iradeyi, milletin lehine kullansalar, zor değil. Eşkıya 1984'ten bu tarafa önce Kürt'ün çocuğunu öldürmekle başladı. Hatırlayın o ilk baskınları. 1 yaşındaki 2 yaşındaki Kürt çocuklarına eşkıya kurşun sıkarak başladı. Çünkü metotları, inandıkları, iman ettikleri Mao'nun metodu gibiydi. 'Kendinden öldürerek büyü.' Kendilerinden öldürmekle

başladılar. Hala daha öldürmeye devam ediyorlar. Tokat'taki şehitlerimizin ikisi de Muş'lu kardeşlerimiz. Ben Bingöl'ün Sarıçiçek köyüne gittim. O şehidin babası beni bir cümle Türkçe ile karşıladı. 'Başım gözüm, üstüne' bu kadar. Ama köye giriyorsunuz. Her taraf bayraklarla donatılmış. Şehit Özkan'ın kendinden sonra 11 kardeşi var. Hiçbirinin sosyal güvencesi yok. O şehidin mezarı başında Türk bayrağı var. Bayrağın yanında da birisi nöbet tutuyor. Şaşkınlıkla durumu şehidin babasına soruyorum.

'Eşkıya oğlumu şehit etti. Ama Türk bayrağına dokunmasınlar diye nöbet tutturuyorum. Ben sağ olduğum sürece hepimiz burada nöbet tutacağız' diyor şehit babası. İşte bu, Türklük dediğin bu. Kürt'ü benim kardeşim. Ama PKK, onun sözcüsü, onun kalemşöru, benim de 72 milyon milletimin de düşmanıdır" diye konuştu.

Topçu, Anadolu'da yetiştirelecek bin kadar askerin özel güçlerle donatılıp, terör örgütünün üzerine salınmasıyla terör sorunun çözülebileceğini savundu. Yalçın Topçu, konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

Genel Başkan Topçu, buradan Ankara'ya hareket etti.

BBP ZONGULDAK İL BAŞKANLIĞI OLAĞAN KONGRESİ
BBP ZONGULDAK İL BAŞKANLIĞI OLAĞAN KONGRESİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 22:31:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 09:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?