3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toplantıya milletvekilleri de katılacak

Zonguldak-Bartın-Karabük illerinin yetkililerinden oluşan Bölge Birliği, 13 Ekim Cuma günü Ankara'da toplanıyor. Tüm yöre milletvekillerinin de davet edildiği toplantıda, Bakanlık ve Başbakanlık düzeyinde sonuç alınması hedefleniyor. 

Zonguldak, Bartın, Karabük İlleri Demokratik Kitle Örgütleri ve Meslek Odaları olarak ilk toplantıyı 17 Mart 2006 tarihinde Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası'nda yapan Bölge Birliği, Bartın ve Karabük'ün ardından seslerini daha da iyi duyurabilmek amacıyla 13 Ekim Cuma günü Ankara'da toplanma kararı aldı. 

TÜRK-İŞ Genel Teşkilat Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Çetin Altun, Yürütme Kurulu adına yaptığı açıklamada, "Bölgemizdeki işsizlik ve göç sorununun çözümü ve bölgedeki her türlü zenginliğin ekonomiye kazandırılabilmesi için nelerin yapılabileceğini tartıştığımız bu toplantıda, görüşmelerin sürdürülmesi kararı alındı. Geniş katılımlı olarak yaptığımız bu toplantıda GMİS, üç ilin TSO başkanları, esnaf odaları birlik başkanları, basın temsilcileri ve Maden Mühendisleri Odası'ndan oluşan bir Yürütme Kurulu oluşturuldu" diyerek, kurulun Bartın ile Karabük illerinde de toplantı düzenlediğini ve sonuç bildirgesi yayınladıklarını hatırlattı. 

Sonuçta yatırım kararının siyasi bir karar olacağını kabul eden Yürütme Kurulu'nun bu oluşumun bölge milletvekillerine güç kazandıracağına inandığını ifade eden Çetin Altun, "Alınan kararlar doğrultusunda üç ilin milletvekilleri, Zonguldak, Bartın Karabük valileri ve belediye başkanlarının da davet edildiği, üç ilimizin tüm demokratik kitle örgütlerinin ve meslek odalarının katılacağı, geniş katılımlı toplantıyı 13 Ekim saat 15.30'da Ankara Dedeman Otel'de yapacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 09:27:22
Güncelleme :10 Ekim 2006 Salı 09:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?