3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toplu iş sözleşmelerinde uyuşmazlık

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 31 maddesinde anlaşmaya varılamadığını kaydetti.


22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uyuşmazlık olduğunu kaydeden Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, makamında basın açıklamasında bulundu. Odabaş, ERDEMİR çalışanlarını bilgilendirmek için yaptığı basın açıklamasında 9 Ocak 2009 tarihinde ERDEMİR ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında görüşme gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Odabaş, uyuşma sağlanamadığı takdirde 6 iş günü içerisinde grev tarihini kararlaştıracaklarını kaydetti. Yusuf Ziya Odabaş, "22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uyuşmazlık yaşandı. Arabulucunun raporunu bekliyorduk.

Atanan arabulucunun hazırladığı rapor 5 Ocak 2009 tarihinde iletildi. Bu dönem işverenlerle görüşmelerimiz sürecek. ERDEMİR ile MESS genel merkezde görüşme yapacak. ERDEMİR çalışanlarını ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklamasında bulunduk. Sözleşmelerde 31 madde üzerinde uyuşma sağlananamadı. Bunlar sosyal haklar ve ücret zamları konularıdır.

Bu maddeler üzerinde görüşmelerimiz sürecek. 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren geçerli olan Toplu İş Sözleşmesi ile üyelerimizin saat ücretlerinde ilk 6 ayda gerçekleşen yüzde 4.15 oranındaki enflasyona karşılık sözleşmenin ilk altı ayında yüzde 8 oranında artış sağlandı. 9 Ocak 2009 tarihinde ERDEMİR ile uyuşma sağlanamazsa 6 iş gününde grev tarihini belirleyeceğiz" dedi.


Başkan Yusuf Ziya Odabaş, bugüne kadar ERDEMİR'de kriz nedeniyle herhangi bir sendikalı işçinin işten çıkarılmadığını söylerken, yaşı dolan işçilerin emekli olduğunu sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 13:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?