3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toplu taşıma ücretleri inecek

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi meclisinin 2009 yılı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda şehir içi yolcu taşıyan halk otobüslerindeki yolcu taşıma ücretlerinin indirilmesi gündeme geldi.


Kdz. Ereğli belediyesi meclisinin 2009 yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı açılışında Kdz. Ereğli halkının yeni yılını kutlayan Belediye Başkanı Murat Sesli 2008 yılını başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirtti. Sesli, aynı hizmet anlayışını 2009 yılında da sürdüreceklerini söyledi. Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin 2009 yılı ilk toplantısında yıl içerisinde görev yapacak olan Encümen, Bütçe, Hukuk, İmar ve Denetleme komisyonlarının üyeleri seçildi. Toplantıda bir önceki meclis toplantısında Kavaklık’ın Göçmenler Mahallesi’nde yapılan bir imar revizyonuna yapılan itiraz görüşülmek üzere İmar komisyonuna sevk edildi.


Meclis oturumunda ayrıca Belediye Meclisi’nin Ağustos 2009’da izinli sayılması da oy birliği ile kabul edildi. Bu arada AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ülke genelinde akaryakıtta yapılan indirimler nedeniyle ilçedeki toplu taşıma araçlarının ücretlerinde de indirime gidilmesi için meclise teklif verdi. Toplantıda görüşülecek olan indirim sonucunda Karadeniz Ereğli’deki toplu taşıma ücretlerinde 1,350 YTL olan abonman ücretin 1,250 YTL’ye, 850 YKR olan öğrenci taşıma ücretinin ise 750 YKR’ye indirileceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 09:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?