3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toplum destekli polis iş başında

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 27 Temmuz'da faaliyete başlayan Toplum Destekli Polis Uygulaması vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.


Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplum Destekli Polis Birimi vatandaşların her türlü sorunları ve derdiyle yakından ilgileniyor. Uygulama ilçede büyük ilgi uyandırırken, vatandaşlarla polisin kaynaşmasını sağlıyor. İlçede 27 Temmuz itibari ile faaliyete başlayan Toplum Destekli Polis uygulaması ile vatandaşı işyerlerinde ve evlerinde ziyaret ettiklerini belirten İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, vatandaşın iyi günde kötü günde polisi yanında göreceğini ve böylelikle polise karşı oluşan ön yargının kırılacağını söyledi.

Toplum Destekli Polis uygulaması ile polisin toplumla bütünleşmesini ve toplumsal duyarlılıkları algılamasını, suç önleme faaliyetleri çerçevesinde toplumdan polise bilgi akışının artmasına ve polisin suçlara yönelik etkinliklerinin daha verimli olmasının sağlayacağını kaydeden Tektaş, “Suçluluğu önlemek ve buna ilişkin çözümler geliştirmek yalnızca polisin görevi değildir. Çünkü, suç tek bir kurum tarafından çözülmesi mümkün olmayan karmaşık sosyal bir problemdir. Bu nedenle, bir toplulukta suçu önlemek veya azaltmak istiyorsak, çevremizi şekillendiren ve topluma yön veren tüm unsurlarla işbirliği yapmak zorundayız. Toplumsal katılımı sağlayan, çevrenin sosyal yapısıyla bütünleşmiş kaliteli güvenlik hizmeti sunan bir polis modeli oluşturmak için Toplum Destekli Polislik temel amacımızdır. Önümüzdeki günlerde bu uygulamanın ilk meyvesini vererek suç oranlarında ciddi düşüşler olacağına inanıyoruz” dedi.


Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Toplum Destekli Polis Memuru Fatih Dinler de, ilçedeki semtlerde, pazar yerlerinde, ilçe merkezindeki esnaf ve vatandaşlara Toplum Destekli Polis Uygulaması hakkında bilgiler verdiklerini belirtti. Uygulamanın vatandaşlarda büyük ilgi uyandırdığını ve suçların önlenmesi noktasında önemli bir adım olduğunu kaydeden Dinler, ”27 Temmuz 2009'da ilçemizde uygulanmaya başlanan Toplum Destekli Polis Uygulaması vatandaşlarımızın ilgisini çekti. Uygulama ile birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde tespit edip çözüme kavuşturuyoruz. Uygulama ile vatandaşlarımız ile polis arasında kaynaşma ve dayanışmanın artacağına inanıyoruz.

Amacımız, suçların işlenmeden önce önüne geçmektir. Bunun yanı sıra Toplum Destekli Polis Uygulaması ile son zamanlarda vatandaşlarımızdan gelen ihbarlarda artış gözleniyor. Vatandaşlarımız ile suçların azaltılması noktasında tam bir dayanışma içerisindeyiz. Buda bizi oldukça memnun ediyor” dedi.
Vatandaşlar da, Toplum Destekli Polis Uygulaması'ndan memnun kaldıklarını belirterek, her türlü desteği vereceklerini kaydettiler.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?