3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toptan, afet bölgelerini gezdi

Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, seçim bölgesi Zonguldak’ta sel felaketinin meydana geldiği bölgeleri gezdi.


Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve bazı bürokratlar, belediye başkanları ve AK Parti yöneticileri ile birlikte sel felaketinin meydana geldiği Gökçebey ilçesi, Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar Beldesi’ni gezdi. Perşembe Belediye Başkanı Ercan Kınanç ile bölgedeki zarar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Toptan, kaymakamlık ziyaretinde ise Gökçebey belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan’dan ilçedeki son durumu öğrendi. Sel felaketinin yaşandığı yerleri gezen Toptan, zarar gören esnaf ve vatandaşlarında sorunlarını dinledi.

Toptan’ın da isteğiyle Zonguldak Valisi Erdal Ata’nın talimatıyla İl Özel İdaresi’nin afet bölgelerine daha fazla destek vermesi kararı alındı.


Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile konuştuğunu belirten Toptan, “Afet İşleri Genel müdürlüğüne afette görülen zararlarla ilgili görüştüm. Bana ‘para yok’ dedi. Afet işlerin para yok. Bu yaraları başka türlü sarmanın yoluna bakacağız. Valilikler, İl Özel idareler kanalıyla, yerel imkanlarla bu yaralar sarılmaya çalışılmalıdır. Para olmadığı için DSİ’nin yada diğer kurumların yapacağı projeler, çok uzun zaman olur. Öncelikli ve acil işleri yerel imkanları zorlayarak yapalım” dedi.


Çocuklara hediye dağıtan Toptan, bazı çocukları ise kucağına alıp sevdi. Toptan programın sonunda bu yıl Temmuz ayında uçuşların başladığı Zonguldak Havaalanı’nı gezdi

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 08:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?