3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toptan, bayramlaşma törenine katıldı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak'ta bayramlaşma törenine katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, eşi Saime Toptan ile Zonguldak Camlı Köşk Restaurant'ta bayramlaşma törenine katıldı. Toptan, CHP'nin Uzlaşma Komisyonu'na isim bildirmemesini değerlendirerek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisini ziyaretin de komisyona sıcak bakmadığını söylediğini belirtti.

CHP'nin isim bildirmemelerinin kendi takdirlerine kaldığını belirten Toptan, şöyle konuştu: "Bizim Uzlaşma Komisyonu kurulmasına dair mektubumuz biliyorsunuz Eylül ayının başında TBMM'de gurubu bulunan siyasi parti genel başkanlarına gönderilmişti. Genel başkanlardan 3 tanesi AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokratik Toplum Partisi isim bildirdi. Sayın Deniz Baykal beni ziyaretinde Uzlaşma Komisyonu fikrine sıcak bakmadıklarını söyledi ve kendilerine göre bir takım gerekçeler ifade etti. O nedenle isim bildirmiyor. Onların kendi takdiridir."

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yarın açılacak olması nedeniyle Toptan, 17 Ekim'de sona erecek TSK'nın sınır ötesi operasyonu tezkeresinin görüşüleceğini ve bunun karara bağlanacağını belirtti.

Toptan, yarın yeni bir yasama yılına başlanacağını belirterek şöyle konuştu: "Yarın program belli. Benim kısa bir açılış konuşmamdan sonra Sayın Cumhurbaşkanı Genel Kurula hitap edecek. Salı günü bazı araştırma komisyonlarımızın raporlarının görüşülmesine başlayacağız.Çarşamba gününden itibaren rutin işlere başlayacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi harekatı yapmasına izin veren ve 17 Ekim'de biten tezkerenin bir yıl daha uzatılmasına dair Bakanlar Kurulu tezkeresini onun müzakeresini yapıp sonuca bağlayacağız. Ondan sonra TBMM'nin rutin çalışmalarına devam edeceğiz."

Genelkurmay Başkanı'nın TBMM'nin açılışına katılmadığının kendisine hatırlatılması ve yarınki açılışa katılıp katılmayacağı yönündeki soruya da Toptan, "Sayın Genelkurmay Başkanım arz ederek katılmıyor. Bir şey diyemem kendi takdiri" cevabını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 14:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?