3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toptan, Serdaroğlu köyünde iftar açtı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Çaycuma ilçesine bağlı Serdaroğlu köyünde köylülerle birlikte iftar açtı. Çocukların ve köylülerin yoğun ilgi gösterdiği Toptan, halkın sorun ve taleplerini dinledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak gezisini Çaycuma ilçesine bağlı belde ve köyleri ziyaret ederek sürdürdü. Belde halkı ve köylülerle sohbet eden Köksal Toptan, bölgedeki yatırım ve çalışmalarla ilgili bilgi verirken insanların sorun ve taleplerini de dinledi. Saltukova beldesini ziyareti sırasında belediye binası önünde bekleyen çocuklara TBMM amblemli ajanda dağıtan Toptan, ziyaret sonrasında ise bazı çocukların ajandaya imza istemesiyle zor anlar yaşadı. Toptan, etrafını saran çocuklara dağıtmak amacıyla korumalarından ajanda, tshirt ve şapka istedi.

Hediyelerin aracın bagajından alındığını gören çocuklar, Toptan'ın yanından ayrılarak, aracın bagajına doğru hareket etti. Ajanda ve hediyelerden kapmak için yoğun çaba sarf eden çocuklar, ajanda ile birlikte yeniden Toptan'ın etrafında toplandı. Çocukların hediyelerden almak için birbirlerini itmeleri üzerine korumalar devreye girdi. Tek sıraya giren çocuklara Toptan, tarafından hediyeleri verildi. Bu kez de çocuklar, daha fazla hediye almak için tekrar tekrar sıraya girdi.

Toptan, "Birbirinizi iteklemeyin. İtene hediye yok. Sıraya girin. Alana tekrar vermeyeceğim" diyerek çocukları uyardı. Toptan, daha sonra Karapınar beldesine geçti. Onlarca metre uzunluğundaki insan kuyruğu ile tek tek selamlaşan Toptan'a Karapınar ilköğretim okulu öğrencileri tarafından çiçek verildi. Beldede prefabrik bir ilköğretim okulunda zor koşullarda eğitim gördüklerini söyleyen öğrenciler, Toptan'dan okul istedi. Öğretmenlerinin de bu isteği tekrarlaması üzerine Toptan,
"Bu seneki planlamalarda yok. Ama kısa zamanda okul yapılabilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Gökçehatipler köyüne geçen Toptan, yeni yapılan köy yolunun açılışına katılarak kurdelesini kesti. Gökçehatipler'de köylülerle sohbet eden Toptan, köylülerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Toptan, burada yaptığı konuşmada, iftar sofralarında hep aynı yüzleri gördüğünü bu nedenle Ramazan ayını köylerde geçirmek istediğini söyledi. Toptan, burada da çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Meclis Başkanı'nı ilk kez köylerinde gören çocuklardan bazıları, cep telefonu ile fotoğraf ve görüntülerini çekerken, bazıları da okulları için bilgisayar istedi. İftarı köye ait yemekhanede köylülerle birlikte açan Toptan, köyden çıkışta ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden Gökçehatipler köyündeki bilgisayar durumu hakkında bilgi aldı. Toptan, çocuklara yeni bilgisayar müjdesi verdi. Ziyaretleri esnasında çocuklardan sürekli çok çalışmasını isteyen Toptan, karayolu ile kent merkezine geri döndü.

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde oturan 81 yaşındaki annesi Saadet Toptan'ın evine giden Köksal Toptan, geceyi burada geçirdi. 

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 14:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?