3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toptan, ZKÜ açılışına katıldı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Teröre müsamaha edenler, bir gün terörün oluşturduğu kanda boğulurlar.Terör örgütüne müsamaha eden herkesi uyarıyoruz" dedi.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) 2008-2009 akademik yılı açılış törenine katıldı.

Törene Toptan'ın yanı sıra
Zonguldak Valisi Erdal Ata, araştırmacı tarih yazarı Turgut Özakman, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Belediye Başkanı Secaattin Gonca, rektör yardımcıları, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Toptan, törende yaptığı konuşmada, teröre destek veren ülkelerin terörün oluşturduğu kanda boğulacağını söyledi. Destek verenler olmadığı takdirde terörün küresel boyut kazanamayacağını ifade eden Toptan, Türk askerlerini şehit eden terör örgütü üyelerinin Türk milletinin arkasında tarihi olduğu için amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti. ABD'nin 11 Eylül saldırısına kadar terörün farkında olmadığını söyleyen Toptan, teröre destek veren herkesi sert bir şekilde uyardı. Toptan, Doğu'da terörün istismar ettiği çocuklara karşı da gerekli her şeyin yapıldığını belirterek şunları söyledi:
"Geçtiğimiz Mayıs ayında Azerbaycan'a gittim. Bakü'de oradaki şehitliği ziyaret ettim. Bu ayın 2'sinde de Macaristan'a gittim. Budapeşte'deki Türk Şehitliği'ni ziyaret ettiğimde Bakü'de gördüğüm manzarayı gördüm. Türkiye'nin dört bir köşesinden gelmişler. Onlar bu vatanı kazanırken omuz omuza, kalp kalbe idiler. Sadece topraklarını korumak düşüncesiyle topraklarını işgal eden düşmanlara karşı mücadele ettiler.

Terör örgütünün bizi birbirimize düşürmek huzurumuzu bozmak amacıyla askerlerimizi şehit etmeleriyle sonuçlanan düşünceleri arkada tarih oldukça gerçekleşmeyecek. Terör, diyenlerden destek almazsa küresel boyut alamaz. 11 Eylül'e kadar ABD terör örgütünün farkında değildi ya da bilmiyordu. Biz kendilerine fark ettirmeye çalışıyorduk. Ama terörün ne olduğunu anladı. AB ülkelerinin bazıları 'terör olsa da olur olmasa da olur' diyor. Bazıları da teröre sempati duyuyor hatta bazıları teröre lojistik destek veriyor. Teröre, müsamaha edenler bir gün terörün oluşturduğu kanda boğulurlar.

Terör örgütüne müsamaha eden herkesi uyarıyoruz. Bizi birbirimize düşüremezler. Çünkü biz hem terörle mücadele eden, hem kalkınmasını sürdüren hem de demokrasisini devam ettiren bir ülkeyiz. Yarından sonra TBMM'de bu konularda siyasi partilerle görüşmelerde bulunacağız. Herkes yaptığı yemine sadık kalacak. Çocuklarımızı çok iyi eğitmek zorundayız. Doğuda terörün istismar ettiği çocuklar için gerekli her şey yapılmaktadır."


Konuşmaların ardından profesörlüğe ve doçentliğe yükselen öğretim görevlilerine akademik kıyafetleri giydirildi. 2008-2009 eğitim öğretim yılının ilk tarih dersini veren Turgut Özakman'a Rektör Açıkgöz, plaket ve çiçek takdim etti. Üniversitenin sergisine giren Toptan'a cura hediye edildi. Toptan, polis mangasını selamladıktan sonra Zonguldak'tan ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 19:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?