3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toptan isminin verildiği parkı açtı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, seçim bölgesi Zonguldak'ta kendi isminin verildiği park ve tören alanının açılışını yaptı.


Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde Çaydeğirmeni ve Akfırat Belediyesi tarafından yapılan Köksal Toptan Parkı ve Tören Alanı'nın açılışını gerçekleştirdi. Yapılan açılış konuşmalarında Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, belediye çalışmalarından bahsederek, destek verenlere teşekkür etti.


İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Akfırat Beldesi Belediye Başkanı Hilmi Yıldız da konuşmasında belde hakkında 3 dakikalık bilgi verdi. Uzun yıllar Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar ve Perşembe beldesinde görev yapması nedeniyle kendisini Zonguldaklı gördüğünü belirten Yıldız, Toptan'a övgüler yağdırdı. Park yapımını Köksal Toptan'ın ismi verilmek şartıyla kabul ettiğini anlatan Hilmi Yıldız, şöyle konuştu: "Meclis Başkanımız Köksal Toptan, Türkiye'nin bu kadar sorunu içerisinde buraya gelmiştir. Türkiye'nin bu kadar hassas dönemden geçtiği zamanda gerçekten liderler krizi ortaya çıkıyor. Kendisi devlet adamı şiarı ile devlet adamlığına yakışır bir şekilde konuya el koyarak, ortamı idare etmiştir. Belediye meclisinden Köksal Toptan'ın ismi verilmesi için karar alınması şartıyla parkın tamamının yapılmasını üstlendim."


Dürüst ve yerinde çalışmaların yerel yönetimler için önemini anlatan Köksal Toptan da, "Yerel yönetimler imkan buldukça yörenin bir yandan kalkınması, sosyal, sağlık, eğitim gibi çeşitli alanlarda etkinlik yapabilme imkanı bulan en önemli organların başında gelmektedir. Biraz imkan sağlandığı takdirde, dürüst, yerindelik ilkelerine bağlı kalarak ne kadar verimli yapabildiklerinin bugün örneğini burada yaşamaktayız" dedi.


Filyos Vadisi'ne yapılacak yatırımlarla bölgenin öneminin daha da artacağını hatırlatan Toptan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu bölgeyi çok iyi korumak ve kullanmak zorundayız. Önümüzdeki süreçte Filyos Vadisi Türkiye'nin en kalkınmış yörelerinden biri olacaktır. Çok iyi ve verimli kullanmak suretiyle sadece Zonguldak'taki gençlere ve çocuklarımıza değil, Türkiye'nin başka tarafına gitmiş gençlere de dönüş imkanı sağlayacak büyük bir yatırım alanına dönüşecektir. Bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir."


Konuşmaların ardından dev Türk Bayrağı'na sarılı Atatürk Anıtı'nın açılışını yapan Toptan, daha sonra kendisinin ismi verildiği parkın tabelasının açılışınıda gerçekleştirdi.


Toptan'ın, tören esnasında sıcaktan terlediği görüldü.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?