3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toptancıya kestane resti

Kdz. Ereğli ilçesinde yetiştirdikleri kestaneleri toptancının 1 TL'ye almak istemesine kızan üreticiler, kestaneyi vatandaşa 3 TL'den sattı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yetiştirdikleri kestaneyi toptancıya satmak isteyen üreticiler, toptancının kestaneyi 1 TL'ye almak istemesine kızarak, kestaneleri pazarda 3 TL'den sattı. Uzun yıllardır yetiştirdikleri kestaneyi toptancılara satan üreticiler, bu yıl toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince, piyasada 6 ila 7 liraya satılan kestaneyi 3 TL'ye satmaya başladılar.

 Kestane üreticilerinden Eyüp Döner, toptancıların her sene anlaşılan fiyatın altına düşmeleri sonrasında bu sene kestaneleri kendilerinin sattığını belirtti. Kestaneyi yetiştirmenin ve toplamasının çok zor olduğunu belirten Döner, “Her sene toptancılara verdiğimiz kestaneyi, bu sene ölü fiyatına almaya çalıştılar. Kestaneyi alan toptancılar, bizden aldıkları fiyatın üzerine koydukları kar oranı ile pazaryeri esnafına veriyorlardı. Ancak bu sene bu olay gerçekleşmedi. Kestane üreticileri olarak bu sene kestaneyi toptancıya vermeyerek kendimiz satmaya karar verdik. Vatandaşa 2 ila 3 lira arasında bir fiyatla satmaya başladık. Kestaneyi bol gören vatandaşlar poşet poşet alıyor. Bu durumdan halkta bizlerde memnunuz” dedi.

Üreticinin toptancıya kızarak ucuz bir fiyatla kestane satmasından memnun olduğunu belirten vatandaşlar, her sene pahalı bulunan kestanenin 3 TL'den satılması nedeniyle herkesin alabileceğini söyledi. Vedat Sönmez isimli vatandaş, “Her sene kestaneyi 7 liradan alarak yiyorduk. Bu sene üreticilerin toptancılara kızması bizlere yaradı. Şu anda kadar baktığım kestaneler hem iri hem de güzel. Görünen o ki bu yıl doya doya kestane yiyeceğiz” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 16:11:05
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 16:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 77.8.125.xxx Tarih : 30.09.2009 14:28:51

simdi bu habere sevinelimmi yoksa üzülelim mi ?demekki bunlar senelerdir ereyli halkini kazikladilar neymis efendim toptanci 1 tl vermisde bunlarda toptanciya vermeyip daha önceden 7 tl ye sattiklari kestaneyi 2veya 3 tl ye satiyorlarmis demekki bunlarinda toptancilardan pek farklari yok toptanci bunlari kazikliyor bunlarda fais fiyata ereyli halkina7veya6 tl ye satiyorlardi  benim merak ettiyim sizlerde halk siniz peki toptanciya vermek yerine sizlerde daha önceden halka 2veya 3 tlye kestaneyi satmadiniz bu aralar milletin parasi yok gecimini zor sagliyor ucusaverki halk bol bol alip yesin 7 tl nereye 2tl nere insaf kardesim insaf