3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toptan'dan anayasa çağrısı

TOPTAN'DAN ANAYASA ÇAĞRISI

TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, 12 Haziran 2011 genel seçimi sonrası yepyeni bir anayasa için çalışma içinde olacaklarını ifade etti. Toptan, "Türkiye yeni bir anayasa yapamazsa 2023 hedefine varması mümkün değildir" dedi.

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, 12 Haziran seçimi sonrası yepyeni bir anayasanın büyük bir uzlaşma ile yapılması gerektiğini vurguladı. Toptan, önümüzde 2023 kavramı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkiye, yepyeni bir anayasa yapamazsa 2023 hedefine varması bizim için zordur, hatta mümkün değildir. 12 Haziran seçimi sonrası yepyeni bir anayasayı büyük bir uzlaşma ile yapması gerekiyor. Bunun için de bütün herkesin birlikte bir irade içinde olduğunu görüyoruz.

Seçimden sonra inşallah bütün partilerimiz ve STK'lar bir araya gelecek bu sosyal sözleşmeyi yapma becerisini gösterecektir. Bunun dışında elbette ekonomik ve sosyal eksikliklerimiz büyük yatırımlar ve çılgın projelerle hayata geçirilme söz konusudur. Gönül ister ki bu seçimlerde bunlar tartışılsın. Ama bunların hiçbiri olmadı. Dilerim ki yeni parlamento ve yeni dönem bunların tartışılacağı bir dönem olacaktır. Biz sizin için çok örnekli bir objeyiz. Ama sizler bizi halka ulaştıran en büyük dostsunuz.

Vatandaşımıza basın mensuplarımızın aracılığı ile çok güzel haberler verme imkanı bulacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 14:52:05
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 11:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?