3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toptan'dan Erkmen'e veda

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan tarafından eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'in Denizli'ye tayini çıkması nedeniyle veda yemeği gerçekleştirildi.


Valiler Kararnamesi ile Denizli'ye atanan eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen için, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından Bakacakkadı 100. Yıl Hizmet Köyü'nde veda yemeği verildi.

Gerçekleştirilen yemeğe TBMM Başkanı Köksal Toptan, eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Bartın Valisi İsa Küçük, Karabük Valisi Can Direkçi, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Zonguldak ilçe ve belde başkanları, eşleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede konuşma yapan TBMM Başkanı Köksal Toptan, veda yemeklerinin geleceğe giden dostlukların başlangıcı olduğunu kaydederek şunları söyledi:


"Hiç kuşku yok ki bu tür yemekler de yapılan konuşmalarda genelde dostluk ve arkadaşlık üzerine bir şeyler söylenir. Bu konuşmaların en zoru da yemeğin veda yemeği niteliği taşımasından kaynaklanmalıdır. Sonuç itibariyle bu tür yemeklerde dostluklar bitmez, daha pekişmek suretiyle geleceğe giden yolun başlangıcı olma özelliği taşır. Yavuz Erkmen ve eşi eski dostlarımızdır. Dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik iyi ve kötü günleri beraber paylaşmaktır ki, Erkmen ailesi ile gerçek anlamda güzellikleri ve zorlukları beraber yaşadık. Ben genç sayılacak bir siyasetçi ama o delikanlı bir kaymakam sayılırken Yenice'deki sel felaketinde kendisiyle yakından tanışma imkanım oldu. Vali Erkmen, Safranbolu Kaymakamı iken Yenice'de bir sel felaketi yaşandı ve bir çok vatandaşımızın canına mal oldu. Yaşanan felakette Vali Erkmen'in gayretini, çabasını ve bilgisini gördüğümde adam gibi bir adamı keşfetmek imkanı oldu. Vali Erkmen'in Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaptığı görev yerlerinde dürüst ve çalışkan biri olarak adından bahsedildi. Bir fani için en büyük mutluluk budur. Zonguldak'tan çalışkan, dürüst bir dostumuz olan Vali Yavuz Erkmen'in ayrılmasının ardından en az onun kadar tecrübeli bir valimiz geliyor. O da Zonguldak'ın sorunlarını hiç vakit kaybetmeden çözmek için büyük bir uğraş verecektir. Yeter ki biz birbirimize sahip olalım. Ortak akılda toplanabilirsek sorunların çözümüne gelinecektir. Yemeğe katılan herkese teşekkür ediyorum. Erkmen ailesinin bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum."


Adına düzenlenen veda yemeği için TBMM Başkanı Köksal Toptan'a teşekkür eden Vali Yavuz Erkmen, 'Benim için anlam taşıyan geceyi düzenleyen TBMM Başkanı Köksal Toptan'a ve eşine teşekkür ediyorum. Başkanın konuşması beni 20 yıl öncesine götürdü. Safranbolu'da görev yaparken kendileri ile tanışma fırsatımız oldu. Bu bölgede uzun zaman görev yaptım ve bu süre içerisinde yaptığımız güzel çalışmalarımız oldu. Görevim nedeniyle Zonguldak'tan ayrılıyorum. Bu ayrılık gönülden bir ayrılık değil, şeklen bir ayrılıktır. Şeklen de olsa görev gereği dostlarımızdan bir ayrılığımız olacak. Ama gönlümüz hep birdir. Bu zamana kadar birlikte yaptığımız çalışmalarımıza katılan tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan Vali Yavuz Erkmen'e şilt hediye ederken, Karaelmas Gazeteciler Derneği adına Osman Sav Vali Erkmen'in çalışmalarının ve projelerinin fotoğraflarının yer aldığı tabloyu hediye etti. Gecede Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak'ın fahri hemşerisi seçtikleri Vali Yavuz Erkmen'e fahri hemşerilik beraatını hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 14:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
göktür turan IP: 88.250.74.xxx Tarih : 10.05.2008 18:07:21

millet vekilliği gökcebey belediye başkanı sayın zeki kılıçaslana yakışır .güneşin dogdugu yerden gökcebeye vealaplıya selamlar