3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tören alanı hizmete açıldı

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Saltukova Belediyesi tarafından yaptırılan tören alanı hizmete açıldı.


Çaycuma ilçesinin Saltukova Beldesinde daha önce kurulması düşünülen tören alanı Saltukova Belediyesi tarafından açıldı.

3 bin metre kare civarında bir alan parke taşıyla kaplandı ve alana Atatürk büstü konuldu. Saltukova Belediyesi’nin önemli bir eksiğinin giderildiğini belirten Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, “Beldemizde en önemli eksiklerin bir tanesi de tören alanının bulunmayışıdır. Belediyenin yapması gereken bir çok iş var ama bunu da kendi programımıza almıştık. Ama yer ve mekan sorununu çözemediğimiz için zamana bırakmıştık. Burayı çevre alanını da tören alanı haline getirdik.

Parke taşıyla yaklaşık burada 3 bin metre kare civarında bir alan kaplandı. Milli bayramlarımızı artık bu alanda kutlamaya başlayacağız. Bayramlarda siyasi partiler başta olmak üzere kurumların tabelalarını koyduk. Okulun önünde olması bizler için sıkıntı yaratıyordu. Tören programlarının çelenk koyma törenlerine okul bahçesi içerisinde olması bazı sıkıntılar yaratıyordu. Şimdi hem halk ile beraber okulun bahçesinde değil vatandaşın içinde hem de Saltukova’nın en işlek yeri olan istasyon mevkisinde.

Bize fazla bir maliyeti olmadı. Kültür Bakanlığı’nda büstü temin ettik, bunun yanında çeşitli firmalardan yardımcı oldu. Albuzlar mermer, mermerlerini üstlendi ücretsiz olarak ve bunun yanında da Belediyemizin imkanlarıyla çevre düzenlemesini yaptık. Bize çok cüzi bir miktara sadece işçilik denebilecek bir rakama maliyeti oldu. Beldemizi tören alanına kavuşturmuş olduk” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?