3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Törenler iptal edildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde coşku ile kutlandı.


Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından, hava şartları nedeni ile Şehir Stadı’nda yapılacak olan tören iptal edildi. Kutlama töreni 25 Nisan 2009 Cumartesi günü saat 10.00’da Çaycuma Şehir Stadyumu’nda yapılacak. Çaycuma’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile düzenlenecek etkinlikler, saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören ile başladı. Törene, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Cumhuriyet Savcısı Asım Özsaraç, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Garnizon Komutanı, Çaycuma MYO Müdürü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mülki amirler ve daire amirlerinin haricinde okul öğrencileri de katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenkler konulduktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından göndere Türk Bayrağı çekildi.


Çaycuma’da temsili makam değişikliğinde, Atatürk İlköğretim Okulu, Kaymakamlık, 75. Yıl İlköğretim Okulu, Garnizon Komutanı, Barbaros Kutlulaş İlköğretim Okulu, Belediye Başkanı, Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Cumhuriyet Başsavcısı, Şehit Hasan İlköğretim Okulu, İlçe Emniyet Müdürü, Özel Çaycuma İlköğretim Okulu, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu, Sağlık Gurup Başkanı olarak bir öğrenci ile makam değişikliği yapıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız’ın koltuğuna Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Gaye Aytepe oturdu. Kaymakam Gaye Aytepe’ye Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi İsmail Kaygısız okula giden öğrencilerin korktuğu başıboş gezen köpeklere karşı önlemler için bilgi istedi. Aytepe, “Öğrencilerimiz okula gidebilmesi için saldırgan hayvanlara karşı önlem alacağız. Başıboş köpekleri ise barınaklara yerleştirip bu güvenlik içinde eğitimlerini aksatmamalarını sağlayacağız” dedi.


Kaymakam Aytepe 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle öğrencilere hediyelerini dağıttı. Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen’in koltuğuna Özel Çaycuma İlköğretim Okulu Öğrencisi Deniz Ekin Özyurt oturdu. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in koltuğuna ise Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu öğrencisi oturdu. Çaycuma Cumhuriyet Savcısı Asım Özsaraç’ın koltuğuna ise Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencileri İrem Nur Yiğit, Cansu İrem Abanoz, Enes Yüksel, Simge Mutal, Furkan Can Kalaycı oturdu. Öğrenciler tarafından Cumhuriyet Savcısı Asım Özsaraç’a çiçek takdim edildi. Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencisi olan İrem Nur Yiğit koltuğa oturduğunda herkese adil olacağını, adaletli olacağını söyledi.
Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma törenin ardından Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda öğrenci velileri tarafından hazırlana kermes açıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 19:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?