3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Torlak Başbakan'a cevap verdi

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde seçim bürosu açılışına katılan MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak, Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda söylediği "Gavur Dağı'ndan ileriye geçemiyorlar" sözüne, "Biz istediğimiz zaman istediğimiz yere gideriz. Ama korumalarla değil kendimiz gideriz" cevabını verdi.

 


KOZLU'YA TERSANE SÖZÜ
MHP'nin Kozlu beldesi Çarşı merkezindeki seçim bürosunun açılışına katılan Ali Torlak, belediye başkan adayları Ertan Şahin'in belediye başkanı seçilmesi ve yer göstermesi halinde beldeye tersane yapma ve yüzlerce kişiyi istihdam etme sözü verdi.
Projelerle geldiklerini belirten Torlak, şöyle konuştu: "Kozlu'da tersane yapılması zorunluluğunu biliyoruz. Ertan Şahin bunu istedikten sonra gerekli çalışmaları yaptık ve tersanenin yapılabileceğini gördük. İstihdamı sağlayan iş sektörüdür. Tersaneyi yapacak iş adamı olarak söylüyorum, Ertan Şahin'i belediye başkanı seçerseniz tersane sözünü veriyorum. Bu söz seçim zamanında söylenen laflar gibi değildir. Bir yer gösterildiğinde tersanenin çalışmalarına başlayacağız."
Torlak, 3 Y olarak açıkladığı yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklar politikası ile iktidara gelenlerin önceki seçimlerde oy oranlarını artırdığını ama buna rağmen yasakların kaldırılmadığını, yolsuzluk ve yoksulluğun da bitirilemediğini söyledi. Dünyada iki ölümün olduğunu ileri süren Torlak, birinci ölümün normal ölüm olduğunu hatırlatırken ikinci ölümün ise çalışan kişinin işten çıkarıldıktan sonra yaşandığını belirtti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Büyük düşün Sen Türkiyesin" sloganını eleştiren Torlak, şunları söyledi: "Büyük düşündüğümüzde büyük borçlar ve yoksulluklar ve yolsuzluklar aklıma geliyor." Ak Partili ve CHP'li belediye başkan adayları hakkında çıkan yolsuzluk iddialarını da değerlendiren Torlak, sözlerine şöyle devam etti: "Biz seçimi kazanmışız da süreyi bekliyoruz. Bizim belediye başkanlarımızda bunlar gibi yapacaksa Allah bize belediye başkanlığını nasip etmesin. Anadolu'nun her tarafında MHP'li
başkanlar var. Bunlarla ilgili yolsuzluk haberi duymadınız. Bizi ayrı tutun. 40 yıldır yalan söylemedik. Popülist politikalar yapsaydık, bizde iktidar olurduk. Adayımız olacak kişinin geçmişini araştırırız. Partimize ve davamıza yakışır kişileri aday yaparız. MHP'ye oy verirseniz, oylarınız sadece MHP'ye gider."
Seçim öncesi fakir fukaraya yapılan yardımların ayrım gözetmeden yapılmasını isteyen Torlak, şunları söyledi: "Seçim yardımı yapıyorlar. Sen 'bizdensin al', sen değilsin 'karşıda kal' diyorlar. Toplumu bölüyorlar. Toplumu bölersen çatışmaya gider. Yardımı yapacaksan toplumun her kesimine yap."
Başbakan Erdoğan'ın "MHP Gavur Dağı'ndan ileriye gidemiyorlar" sözüne de Torlak, şöyle karşılık verdi: "Bize Sivas'tan Gavur Dağı'ndan öteye geçemiyor diyor. İstediğimiz zaman, istediğimiz yere gideriz. Üstelik Başbakan Erdoğan gibi de korumalarla değil, kendimiz gideriz. Bizi Allah korur."
Mitinge dönüşen açılışta konuşan MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Kozlu Eski Belediye Başkanı ve DSP Kozlu Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş'ı eleştirdi. Korkutan, Kozlu'nun mevcut Belediye Başkanı ve Ak Parti Kozlu Belediye Başkan Adayı Hüdai Dökmeci'ye çekilmesi çağrısında bulundu. Korkutan, "Ali Bektaş, döneminde Kozlu'ya ne hizmet yaptıysa hepsinin altında MHP imzası var. Ne hakla Ertan Şahin'e ve projelerine dil uzatıyor. Ne yapıldıysa biz yaptırdık" diye konuştu.


MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, Sivriler Beldesi Belediye Başkanı Fikret Gören'in de katıldığı mitingde konuşan Ertan Şahin de DSP'li Belediye Başkan Adayı ve eski Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın seçim bürosuna astığı dev pankartı eleştirdi. Şahin, yaptığı konuşmada, "Bizim meselemiz şahıslarla değil Kozlu'yla. Herkesi meselemize sahip çıkmaya çalışıyoruz. İşsizlik meselesi çok büyük sorun, hatta ülke sorunudur. Ama biz kendimize bakarız. İşte tersane projemiz var. Bu projeyi yapacak
milletvekilimiz burada. Bizim sözümüz duvara asılan sözlere benzemez" dedi.
Yaklaşık 1200 kişinin katıldığı mitingin ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.
Seçim bürosunu gezen davetlilere kurabiye ve kola ikram edildi. Torlak ve beraberindekiler, kent merkezindeki esnafı gezdi. Ali Torlak daha sonra Sivriler beldesine giderek seçim bürosunun açılışını yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 20:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?