3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Toz beziyle mucize yarattı

Zonguldak'ta eşinden boşanmasının ardından temizlik işleri yaparak çocuklarının bakımını üstlenen anne, biri milli gülleci, diğeri güreşte Türkiye ikincisi lise öğrencisi kızının yanı sıra 2'si üniversiteye giden 5 çocuğunun başarısı için çabalıyor.

Alınan bilgilere göre, eşinden yaklaşık 10 yıl önce boşanan 45 yaşındaki Suzan Koç, 6 çocuğunun bakımını üstlendi. Çocuklarından biri evlenen Koç, 4 kızı ile oğlunun geçimini sağlamak ve eğitim masraflarını karşılamak amacıyla iş hanları ve bürolarda temizlik işlerinde çalışmaya başladı.
Çocuklarını sürekli spora yönlendiren Koç'un kızlarından 16 yaşındaki milli sporcu Zeynep Uzun, güllede Türkiye rekoru kırarak uluslararası başarılar elde etmesinin yanı sıra diğer kızı 15 yaşındaki Songül Uzun, güreşte Türkiye ikinciliği elde etti. 12 yaşındaki oğlu Emincan ise Fenerbahçe Kulübü'nün futbol altyapı seçmelerini kazandı.

Oğlunu, bakımını üstlenemeyeceği için İstanbul'a gönderemeyen anne Koç, sporda başarılı evlatlarının, eğitim masraflarını da karşılamaya çalışıyor.

İstanbul'da lise eğitimine devam eden kızı Zeynep Uzun'un Fenerbahçe Kulübü'nün sporcusu olması nedeniyle kendisine yük olmadığını anlatan anne Koç, yaptığı açıklamada, üniversiteye giden iki kızı ile lise öğrencisi diğer kızı ve ilköğretim okulu öğrencisi oğlunun masraflarını karşılamakta zorlandığını, evlatlarının eğitimleri için burs istediğini söyledi.

Anne Koç, vefat eden babasının emekli maaşından 150 YTL aldığını, ailesinin geçimini sağlayabilmek için de iş merkezlerinin ve büroların temizliğinde çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:
''Boşandığım eşimden kalan gecekonduda hayatımızı sürdürüyoruz. Her türlü zorluğa rağmen ülkemize hizmet eden sporcular yetiştirdim. Evlatlarımın eğitim öğretim hayatlarını aynı başarıyla sürdürmesi tek dileğim. Çocuklarımın eli toz bezi değil, kalem tutsun diye özveriyle çalışıyorum, Başbakanımızdan da evlatlarım için burs istiyorum. Daha önce yazdığım mektubuma olumlu yanıt alamadım. Merdiven silerek, toz alarak çocuklarımın eğitimini elimden geldiğince sürdürmeye çalışıyorum. İmkansızlıklar içinde milli sporcu yetiştirmenin gururunu yaşıyorum. Evlatlarımın daha iyi hayat sürmesi tek amacımdır.''

-DESTEK GÖRMEDİK-

Kızı Zeynep'in uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar elde etmesine karşın devletten bekledikleri katkıyı alamadıklarını savunan Koç, şöyle dedi:

''Başarılı sporculara her zaman katkı verilmeli. Olimpiyatlarda neden Türk sporcuları başarısız diyenler, milli sporcuların hangi şartlarda yaşadıklarına baksınlar. Ekonomik güçsüzlükler içindeki aileler evlatlarının beslenmesini bile yeterli sağlayamıyorlar. Benim kızlarım, sportif başarılarına rağmen benimle birlikte merdiven sildi, çöp döktü. Ben halen bu işleri yapıyorum. Evlatlarım, hayatlarını kurtarıncaya kadar da çalışmayı sürdüreceğim.''

A.A
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 14:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZLEM ULAMA IP: 78.188.28.xxx Tarih : 23.10.2008 15:39:52

Suzan abla seninle ve yetiştirdiğin bu güzel evlatlarınla bir zonguldaklı, bir türkiyeli olarak gurur duyuyorum.Dilerimki sende evlatlarında hakettiğiniz bütün güzelliklere kavuşursunuz.Sen benim tanıdığım gördüğüm kadarıyla herşeyin en iyisine, en güzeline layıksın.Cennet senin ayaklarının altında.Ama birde işin acı tarafı varki türkiyede güzel şeyler yapan insanlar hiçbir zaman umduğunu bulamamıştır.Bizim ülkemiz kadar sporcusuna sahip çıkmayan bir ülke daha yoktur.Umarım sizin kadrinizde onlara benzemez.Allah seninde evlatlarınında yolunu açık olsun