3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Trafik ekipleri ceza yağdırdı

Zonguldak'ta trafik ekipleri tarafından son 10 gün içerisinde yapılan uygulamada 281 sürücüye ceza kesildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından son 10 gün içerisinde Kozlu sahil yolu, benzinlikler yanı ve şehrin bazı noktalarında yapılan “Emniyet Kemeri” uygulamasında 423 aracın kontrol edildiği belirtilirken, emniyet kemeri takmayan 281 sürücüye 15 bin 455 YTL para cezası kesildiği kaydedildi.

Zonguldak Trafik Tescil ve denetleme Şube Müdürü Ayhan Arslan, Kozlu sahil yolunda emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza kesileceğini ve çarşı içerisinde dahil emniyet kemerinin takılması gerektiğini kaydetti.

Vatandaşlara Emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandıracaklarını belirten Arslan, “Son 10 gün içerisinde yaptığımız uygulamalarda 423 aracı kontrol ettik ve bunlardan 281 sürücüye emniyet kemeri takmadığı için 55'er YTL para cezası kestik. Vatandaşlar Kozlu sahil yolunda ve çarşı içerisinde emniyet kemeri takmıyorlar. Emniyet kemeri can kurtarır. Bunun için araca her binildiğinde kesinlikle emniyet kemeri takılmalıdır. Biz Kozlu sahil yolunda ve çarşı içerisinde vatandaşlara emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandıracağız. Kazaların büyük bir bölümü bu bölgede oluyor. Bunun için yoğun bir çalışmamız var. Uygulamalarımız şehrin değişik yerlerinde her gün devam edecektir. Vatandaşlarımızdan araçlarına bindikleri zaman kesinlikle emniyet kemerlerini takmalarını istiyoruz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 12:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 89.244.192.xxx Tarih : 2.06.2008 12:59:14

olmasigereken bu can güvenliyi icin arabana bindiyinde ilk önce yapman gereken emniyet kemerinin takilmasi bu tüm avrupa ülkelerinde KANUNEN bu sekil vede avrupada bende dahil buna insanlar uyuyor önce EMNIYET