3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tren seferlerinin iptaline tepki

ZONGULDAK-ANKARA TREN SEFERLERİNİN İPTAL EDİLMESİNE TEPKİ

Verimsiz olması ve yol yenile çalışmaları kapsamında Karelmas ekspresinin 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren iptal edilecek olması nedeniyle Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi Belediye Başkanı Ömer Ünal ve Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’den yardım istedi.

TCDD tarafından demir yollarında yürütülecek olan yol yenile çalışması nedeniyle verimsiz hatların iptal edilmesi kapsamında Ankara-Zonguldak-Ankara güzergahında taşıma yapan Karaelmas Ekspresi’nin 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren seferden kaldırılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın ardında Filyos Belde Başkanı Ömer Ünal, Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Bakacakkadı 100 Yıl tesislerinde gerçekleştirilen program sonrası Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ile görüşerek, bölge halkının büyük sorun yaşacağını ifade etti. Tren seferlerinin iptal edilmemesi için Milletvekili Türkmen’den yardım isteyen Ünal ve Çolakoğlu, “Bu güzergahta çok sayıda yolcu mağdur olacaktır. Yenileme çalışmaları yapılsın. Ama seferler tamamen iptal edilmesin. Karaelmas ekspresi her gün değil de haftada 2 gün sefer yapsın. Ayrıca ilçeler arasında ek seferler konulmalı ki, insanlar mağdur olmasın” diye konuştu.

Polat Türkmen’de hafta da 2 gün sefer yapılması konusunun önerilebileceğini anlatan Türkmen, “Bu konuda bir araya gelip, tam olarak ne yapılacağını tespit etmemiz gerekir. Vatandaşların mağdur olmaması için hafta da 2 gün önerebiliriz.Böyle olabilir” diye konuştu.

İlçeler arasındaki seferlerde yaşanabilecek sıkıntının için ise raybüs talebinde bulunabileceğini belirten Türkmen, “Bizim yaz aylarında ek seferler için raybüs talebimiz olmuştu. Bu bölge için raybüs alındı. Yaz aylarında bu raybüsün sefere başlaması için girişimde bulunuruz. Böylece yolcu yoğunluğunun fazla olduğu yaz aylarındaki ulaşım sorunu da çözül” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 12:02:01
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 13:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?