3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Trilyonluk kurum bu binada!

Zonguldak'ta, günde milyonlarca YTL ödeme yapan Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü, Cumhuriyetin kurulduğu tarihte yapılan ve 3 kez oturulamaz raporu verilen binada hizmet veriyor.


2005 yılında Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak kurulan ve bu yıl Zonguldak Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü haline dönüştürülen kurum, günde milyonlarca YTL para ödemesi yapmasına rağmen Cumhuriyet tarihi ile aynı yaşta bulunan bir binada hizmet veriyor. Sadece eczane faturaları için onlarca personelin istihdam edildiği kurumda aylık eczane faturaları ile ilgili ödemelerin 12 milyon YTL'yi aştığı belirtiliyor. Ayda yüzlerce milyon YTL'ye ulaşan ödemeler yapan kurum, 85 yıllık tarihi binada hizmet veriyor.


Binanın SSK İnşaat İşleri ve Destek Servisi, Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı ve Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından oturulamaz raporu bulunuyor. Binanın 3 kez oturulamaz raporu bulunduğunu doğrulayan Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ahmet Bayram, kurumun daha rahat ve modern binada günün koşullarına uygun bir şekilde hizmet verebilmesi için daha önce birçok kez girişimde bulunduklarını söyledi.

Tüm girişimlerin sonuçsuz kalması nedeniyle binada kalmaya mecbur olduklarını belirten Bayram, "Amele Birliği ve Tekel binası için müracaatımız oldu. Belediyelerden prim borcuna karşılık arsa talebimiz oldu. Bu binayı da satıp belediyelerden alacağımız arsa üzerine kendi hizmet binamızı yapabilmek için çabamız vardı. Bu bina için yaptığımız ön araştırmada 1.7 milyon YTL teklif edildi. Bu parada yeni bina yapmamız için yeterli olurdu. Tüm girişimlerimiz sonuçsuz kaldı" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?