6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

TSO 2. etap ziyaretlere başladı

TSO 2. ETAP ZİYARETLERE BAŞLADI

Kdz. Ereğli TSO yönetimi 2. etap ziyaretlerine başladı. TSO yönetimi ilk olarak AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanını ziyaret etti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç ve yönetim kurulu üyeleri Ereğli'nin sorunlarının giderilmesi için yaklaşık bir ay önce başlattıkları birlik ziyaretlerinin 2. etap çalışmalarına başladı. 1. etapta sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden ve birlik toplantısı yapan TSO yönetimi 2. etap çalışmalarına AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'i ziyaret ederek başladı. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Erol Şahin'i parti binasında ziyaret eden Mehmet Genç, Şahin'den Ereğli'nin sorunlarının aşılması için destek istedi. Ereğli'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirten Genç, “Biz TSO olarak artık Ereğli'nin sorunlarının çözülmesi istiyoruz. Bunun içinde arkadaşlarımız ile birlikte bir çalışma başlattık. İlk olarak sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, onlarla geniş kapsamlı bir toplantı düzenledik. Bugünde 2. etap çalışmalarımıza başladık ve ilk olarak sizleri ziyaret etmek istedik. Ekonomik kriz Ereğli'yi derinden etkiledi. Ekonomik kriz nedeniyle esnaflarımız, tüccarlarımız vatandaşlarımız zor durumda. Artık Ereğli'de birlik olarak bu sorunları aşmamız lazım. İktidar muhalefet ayırt etmeden siyasi partilerimizi ziyaret ederek, birlik olmamız gerekiyor. Biz Ereğli için doğru olan her projenin arkasındayız. Yapılacak olan hizmetin, çakılacak bir çivinin bedenimizle her zaman arkasındayız. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından Osmantepe'de yapılması düşünülen hastanenin yeri incelendi ve olumsuz rapor verildi. Bu raporun neden olumsuz verildiğini öğrenmek istiyoruz. Bunun bize açıklaması yapılmalı. Hastane DDY arazisinin oraya yapılması düşünülüyor. Hastanenin şehre yakın kolay ulaşımı olan bir yere yapılmasını istiyoruz. Mevcut hastanenin yerinin de bir yüksek okul veya fakülte yapılması için talibiz” dedi.

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin de, hastane için paranın hazır olduğunu yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Yıllardır yer bulunamadığını belirten Şahin, hastanenin bu nedenle yapılamadığını ve bir an önce yer bulunarak hastanenin yapılması gerektiğini söyledi. Şahin, Ereğli'mize kim bir çivi çakmaya çalışıyorsa ona teşekkür etmek gerekir. Meseleleri çözmek için birlik olmamız gerekiyor. Biz iktidar olarak TSO yönetimini ve herkesi buraya bekliyoruz. Her zaman onlara destek vereceğiz. Ereğli krizlerden direk olarak etkileniyor. Tersaneler ve ERDEMİR uluslar arası çalıştığı için oradaki krizler bizleri de direk olarak etkiliyor. Bu nedenle Ereğli'ye yüksek okullar, fakülteler yapılması lazım. Bunlar Ereğli'nin ekonomisini ayakta tutacaklar. Ereğli'ye geniş yelpazeli ekmek kapısı açmamız lazım. Buda üniversite ile olur. Hastane yerini ekipler inceledi ve yerinin uygun olmadığını söylediler. Yer bulamadığımız için yıllardan beri Ereğli'ye bir hastane yapamıyoruz. Artık bunun aşılması gerekiyor. Hastane için para hazır ama yer bulamadığımız için para başka bir yere aktarılıyor. Artık yer bularak tam donanımlı kaliteli bir hastane yapmamız gerekiyor. Yeri bulduğumuz zaman hastanemize 2 yıl içinde kavuşacağız. Hastane konusun sadece bizim partimizin değil Ereğli'nin sorunu. Bu sorunu bir araya gelerek çözmemiz gerekiyor. Bir mutabakata vararak hastaneyi yapmamız lazım. Yer konusunda sıkıntılarımız var. Onun için bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

TSO 2. ETAP ZİYARETLERE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 15:32:04
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 15:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?