4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

TSO'dan AB brifingi

Zonguldak’ta, Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu işbirliği ile "Anadolu Semalarında Avrupa Ufukları Projesi" kapsamında "Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri" konulu konferans düzenlendi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Esra Hatipoğlu katıldı. Hatipoğlu, Türkiye’nin AB sürecini değerlendirdiği konuşmasında, Türkiye’nin teknik ve kafa olarak AB’ye hazır olmadığını söyledi.

Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Siyaseti ve Uluslararası İlişkileri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Esra Hatipoğlu, Türkiye’nin AB’ye alınan 10 ülkeden daha uzun bir geçmişi olduğunu belirterek, "Ama geçmiş pek parlak değil. Kopenhag kriterlerinin siyasal bölümünü tamamladık. Müzakere süreci teknik anlamda zor olacak. Yatırıma AB fazla pay ayırmayacağından bazı sektörler sıkıntı yaşayıp, AB’ye niye girmek istediğini tartışacak. Avrupa da Türkiye’yi alarak ’Ben Hıristiyan kulübü değilim’ mesajı verecek. Ancak Türkiye AB’ye teknik ve kafa olarak henüz hazır değil" dedi.

zonguldak
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 09:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?