3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TSO'ya ziyaret

Sosyal Güvenlik Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demir'i ziyaret etti. 

SSK- Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın Sosyal Güvenlik Kurumu başkanlığı adı altında birleşiminden sonra Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir'i makamında ziyaret eden Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci, Zafer Türkan, Sadettin Sarıoğlu, Dr. Ahmet Bayram üzerinde tartışılan yasa ile üç kurumun birleşimi sonrasında oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı çalışmalarını aktardılar.
 
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, Başkan Yardımcısı Necmi Abay, Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Altuntaş tarafından karşılanan Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Demirci, 5502 sayılı kanun ile birleşen üç kurumun sosyal konusunda ki riskleri de ortadan kaldırdığını sağlık karnesinin de iptal edilerek her vatandaşın TC kimlik numarası ile sağlık tesislerinde muayene olacağını ifade ederek yapılan çalışma ve uygulamaların reform niteliğinde olduğunu söyledi. 

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir ise, Türkiye'de erken emeklilik nedeni ile kişinin verimliliğinin köreltildiğini bunun önüne geçilmediği sürece ülkenin kalkınamayacağını ifade etti . Demir, 40-45 yaşında emekli olunmasının zafiyet oluşturduğunu, çalışan, kurum ve ülkenin bir arada düşülmediği sürece sorunun aşılmayacağını kaydederek, “ Çalışanın emeğinin karşılığını tam olarak alabilmesi, ülkenin kalkınabilmesine endekslidir. Avrupa bugün yakaladığı kriterlere ve ulaştığı endekslere göre yaşam standardını sürdürmektedir. Ama biz hem Avrupa'nın refah seviyesine ulaşmak, diğer yandan da erken emekli olmak istiyoruz. Bu olmaz. gidin Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde 45 yaşında emekli olmuş birisini görmezsiniz. İstihdam kaçağı da göremezsiniz. Ama bunun karşılığında çalışanlar bir aylık maaşları ile ailesi ile birlikte tatil yapabiliyorlar. Sağlık, eğitim sorunlarının tümünü gidermişler bizde olduğu gibi çok yüksek vergide vermiyorlar bunun nedeni devletin güçlü olmasıdır “dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 17:31:05
Güncelleme :10 Nisan 2008 Perşembe 13:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?