3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TTK personeline sigara konferansı

Zonguldak'ta sigarayı bırakma günü etkinlikleri kapsamında seminer düzenlendi.


Zonguldak Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren İl Tütün Kurulu Komisyonu ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işbirliği tarafından organize edilen 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle sigaranın zararları, Akciğer Kanseri ve sigarayı bırakma yöntemleri konulu eğitim semineri düzenlendi. TTK Eğitim Dairesi Başkanlığı Konferans Salonu'nda ikincisi düzenlenen seminere konuşmacı olarak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Atalay konuşmacıolarak katıldı.

Günümüzde sigaranın hemen, hemen her alanda sigaranın bir çok zararları olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Figen Atalay konuşmasında özellikle sigaranın insanlarımız üzerindeki etkisi ve Akciğer Kanseri'ne neden olması nedeniyle 'Niçin sigarayı bırakmalıyız' sorusunun cevabını gerek rakamlar gerekse günlük hayatımızdaki kesitlerle anlattı. Sigarayı bırakma yöntemleri konusunda "Sigarayı bırakmaya karar verdim" diyenlere günlük yaşantılarında uygulayacakları yöntemlerle ilgili de detaylıaçıklamalar yapan Atalay, Eğitimin toplumun geneline yayıldığında önemli mesajları yayacağı da gerçektir.

Bu bağlamda Türkiye Taşkömürü Kurumuna da eğitim seminerlerinin düzenlenmesi kapsamında teşekkür etmek istiyorum" dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü ve aynı zamanda İl Tütün Kontrol Kurulu Sorumlusu Esin İlhan da konuşmasında, "9 Şubat Dünya Sağlık örgütünün ilanı ile tüm dünyada 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' olarak ilan edilmiştir. Tütün kullanımı halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur.

Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğu psikolojik ve maddi açıdan toplum sağlığını tehdit ettiği bilinengerçeklerdir. Tütün kullanımı ile mücadele eden en önemli unsur ebeveynlerin 18 yaş altı çocuklarının bu alışkanlığı kazanmalarını engel olmalarını sağlamasıdır. Ayrıca sigaranın önlenmesi etkili eğitim programları ile gerçekleştirilmelidir" dedi.


Düzenlenen seminer sonrasında TTK yetkilileri organizasyonu yapan İl Tütün Kuruluna teşekkür ederek konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Figen Atalay ile Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü Esin İlhan'a çeşitli hediyeler verdi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 19:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?