3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TTK'da işçi alımları

Ereğli İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na (TTK) işçi alımı sırasında adaletli davranılması gerektiğini bildirdi.

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, TTK'ya işçi alımlarında Ereğli ve Alaplı'ya adaletli davranılmasını istedi. Başol, TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer ve diğer yetkililere çağrıda bulunarak, işçi alımı sırasında ilçeler arasında adaletin sağlanması gerektiğini savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat Zonguldak'a gelerek Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na bin 500 artı bin 500 işçi alınacağı sözünü verdiğini hatırlatan Başol, şöyle konuştu: "Bu söz ilçemiz halkını sevince boğmuştur. TTK'ya işçi alımı konusunda emeği olan başta TBMM Başkanı Köksal Toptan olmak üzere Milletvekillerimiz Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen ve TTK Genel Müdürümüz Rıfat Dağdelen'e, GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer'e, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ile AK Parti Ereğli İlçe Başkanımız Erol Şahin'e tüm muhtarlarımız ve halkımız adına teşekkürü bir borç bilirim. TTK'ya işçi alımı konusunda hazırlıklar son aşamaya gelmiş iken nüfusu 250 bini aşan Ereğli ve Alaplı ilçelerimize 3 bin işçiden 300 işçi kontenjanı ayırılması bizleri üzmüştür."

2006 yılında yapılan işçi alımlarında Ereğli ve Alaplı'nın bazı köylerinden işçi alınmadığını ve bunun sıkıntısını yaşadıklarını anlatan Başol, sözlerine şöyle devam etti: "DSP Hükümeti döneminde yöre milletvekillerimizden Boray Baycık'ın girişimleri sonucu Ereğli ve Alaplı ilçelerine işçi alımları sırasında hak ettiği kontenjan verilmişti. Buna rağmen AK Parti hükümetinin 2006 yılındaki işçi alımları sırasında Ereğli ve Alaplı'nın birçok köyünden işçi alınmaması halkımızı derinden üzmüştür. Yine bu dönem de TTK'ya alınacak 3 bin işçiden Ereğli ve Alaplı ilçelerimize 300 kontenjan ayrılmasına bir anlam veremiyoruz. Biz işçi alımları sırasında nüfus taban alınarak ilçelere adaletli davranılmasını bekliyoruz. Nüfus taban alınarak ilçelere kontenjan verildiğinde diğer ilçelerimize de kontenjan adaletli bir şekilde dağıtılmış olur ve her köyden mutlaka bir işçi alımı sağlanmış olur."

Başol, 2006 yılındaki alımdan sonra yine Ereğli ve Alaplı'da bazı köylerden işçi alınmaması durumunda, bunun köylülere izahının yapılamayacağını ve sıkıntı yaşanacağını idarecilerin bilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 15:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gürsoy IP: 78.173.175.xxx Tarih : 24.09.2008 18:30:44

tavşanlı ömerlerky. ve istimlak zedeyim torpil ve kayırmadan artıkbıktım bu güne kadar bütün sorumlulardan hakkımı helal etmiyorum