3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TTK'da nezaretçi kursu başladı

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) Pano Ayak Üretim (PAÜ) Nezaretçiliği ünvanı için açılan kursun 2. dönemi TTK Eğitim Müdürlüğü'nde başladı.

193 maden işçisinin katılacağı kurs 1 aylık dönemler halinde 3 grup olarak yapılacak. 11 Kasım tarihinde açılan ilk dönem kursun ardından 2. gurup kursiyer de eğitime alındı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, TTK İş Güvenliği Daire Başkanı Mesut Öztürk, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, TTK Eğitim Müdürü Erol Şeref, kursiyerleri ziyaret ederek çeşitli konularda bilgi verdiler ve soruları yanıtladılar.

Kursiyerlere hitaben konuşan TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, “1 Ocak 2008 tarihinden itibaren işbaşı yapmak üzere 3 bin pano ayak üretim işçisi aldık. Bakanlığımızı işçi alımına ikna ederken, işe alınacak her işçi başına 3 ton satılabilir kömür üretimi taahhüt ettik. Bu şu demektir, 3 bin işçi 3 grup halinde çalışacak. Yani 2 bin işçi çalışırken bin işçi köyüne gidecek. Biz bu işçilerin yüzde 86 randımanla çalışacaklarını düşünüyoruz. Bu bin 800 kişi eder. Bu durumda üretimimizin günlük 5 bin ton artması gerekiyor. Biz hazineden para alarak maaşlarınızı ödüyoruz. Üretimimiz giderimizin ancak yüzde 30'unu karşılayabiliyor. Bu elbette düşük bir rakam. Bu durumdan kurtulabilmemiz için yeni yatırımlar yapmalı ve yeni işçiler almalıyız dedik ve işçi aldık” dedi.

Nezaretçi kursu açılması için çaba harcayan başta TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ise, “PAÜ Nezaretçilerine resmiyet kazandırabilmek için uğraş verdik ve artık meyvelerini almaya başladık. Burada 1 aylık bir kurs alacaksınız. İş yerlerinize dönmenizin ardından 1 ay da pratik olarak eğitim alacaksınız. Yeraltı şart ve koşullarını yıllarca çalışanlar olarak zaten biliyorsunuz. İşin içinden geldiniz. Burada işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında eğitim alacaksınız. Bunun yanı sıra sizler zaten yöneticilik vasıflarına sahip insanlarsınız. Bu özelliklerinizi daha da geliştirmek amacıyla burada bulunuyorsunuz. Bizler de bu sıralarda eğitimler almış insanlar olarak bu eğitimimizin karşılığını sadece işyerimizde değil hayatımızın her alanında gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Sizler de bu eğitimin yararlarını sadece işyerinizde değil aynı zamanda hayatınızın her anında göreceksiniz. Sizlere başarılar diliyorum” dedi.

TTK Genel Müdürü Dağdelen ile GMİS Genel Başkanı Muslu, konuşmaların ardından kursiyerlerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?