3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TTK'da şimşek çakmalı!

AK PARTİ İL BAŞKANI UÇAR, TTK'DA RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER BEKLİYOR

TTK Genel Müdürlüğü görevine Burhan İnan'ın getirilmesine “Hayırlı olsun” temennisinde bulunan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, alt kademelerde de değişiklik yapılması gerektiğini belirterek, “TTK'da bir hafta sonra şimşek çakmalı” dedi.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun düzelebilmesi için sadece genel müdürün değişmesinin yetmeyeceğini belirterek radikal değişikler yapılması gerektiğini vurguladı.

Burhan İnan'ın Genel Müdürlüğe getirilmesinin kurum için hayırlı olmasını dileyen Başkan Uçar, “Daire Başkanlarından Müdür yardımcılarına kadar değişiklik yapılmalı. Üretim hedefi olmayan adamlar değiştirilmeli. Rıfat Dağdelen göreve geldiğinde kendisine de aynı teklifi sunmuştuk. O da 'At sahibine göre kişner' diyerek alt kademedeki yetkilileri çalıştırabileceğini iddia etmişti.

Enerji Bakanına Genel Müdür değişikliğinden sonra alt kademelerde de değişiklik yapılması gerektiğini söyledim. TTK'da bir hafta sonra şimşek çakmalı. Sadece genel müdürün değişmesiyle hiç bir şey değişmez. Diğer kademelerdeki üretim hedefi olmayan insanlar da değiştirilerek kuruma yeni bir ivme kazandırılmalı. Belirtilen 450 milyon TL'lik zarar kısa dönemde 350 milyon TL'ye indirilmesini kimse beklemiyor ama en azından zararın artmamasının sağlanması başarı olacaktır. Üretimi artırarak işçi sayısını 15 binlere çıkartalım. Zonguldak'ta tarım ve hayvancılık yok. Ciddi sanayi yok. Dünyada maden sektörü değer kazanıyor, Zonguldak'taki madeni gerektiği kadar çıkartarak hem ülkemiz kazanmalı hem Zonguldak hem de halkımız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 14:36:04
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 15:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zebair Kilic IP: 80.138.179.xxx Tarih : 23.11.2009 21:53:38

Sayin Hamdi Bey ,Isciden is istiyorsunuz o kardeslerimiz ne zorlukla yerin dibinde calisiyor acaba ne ücret aliyorlarki cok calissinlar.Siz kac gün madende calistiniz onu söyleyinsbu isler lafla olmuyor .Türkiyeyi mahveddiniz simdi sira Zonguldakta mi?