3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TTK'ya başvurular başladı

Zonguldak'ta, 3 bin yeni işçi alınacak Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocaklarında işe girmek isteyenler için müracaatlar başladı.

TTK Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kuruma bağlı müessese müdürlüklerinden Amasra, Üzülmez, Kozlu, Armutçuk ve Karadon'daki başvuru merkezlerine kayıt yaptıranlar, TTK Beden Gücü Yönetmeliği'ne uygunluklarının belirlenmesinin ardından kurayla işe alınacaklar.

Başvuranların 30 yaşını aşmamış olmaları, Zonguldak ve Bartın ile Karabük'ün Yenice ilçesinde belirlenen mahalle ve köylerde ikamet etmeleri gerekiyor.

TTK Genel Müdürlüğü yetkilileri, nitelikli işçi açığının giderilmesine yönelik toplam 3 bin gruplu üretim işçisinin alımı için başvuruların 17 Ekimde sona ereceğini bildirdiler.

Zonguldak, Bartın ve Yenice'deki 251 mahalle ve 668 köyde ikamet edenlerin başvurusunun kabul edildiğini belirten yetkililer, şunları kaydetti:

''Ocaklara, Amasra'dan 100 artı 100, Üzülmez'den 225 artı 225, Kozlu'dan 350 artı 350, Armutçuk'tan 150 artı 150 ve Karadon'dan 675 artı 675 olmak üzere toplam 3 bin yeni işçi alınacak.

Adaylarda işe giriş tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olma şartı aranacak. Adaylar, madenciliğe yatkınlıkları konusunda sınava tabi tutulacak.

Başvuranlar madencilik bilgisi konusunda ön elemeden geçirilmelerinin ardından noter huzurunda çekilecek kurayla iş başı yaptırılacaklar.''

Öte yandan, kuruma başvuru yapanlardan Fatih Çiğer, 2006'da gerçekleştirilen işçi alımlarında da başvurduğunu belirterek, ''O zaman kurada adım çıkmadı. Bu kez şansımın iyi gideceğine inanıyorum. Maden ocağına girmekten korkmuyorum. Yapacak başka işimiz de yok'' dedi.

Kemal Uzun da madende çalışanların maaşının iyi olmasından TTK'ye müracaat ettiğini, işe girmesi durumunda maddi olarak rahatlayacağını belirtti.

Bu arada başvuru merkezlerinin önünde çok sayıda seyyar satıcının tezgah açtığı görüldü.

a.a
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 12:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?