3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'TTK'ya sahip çıkın'

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu üyeleri Vali Erdal Ata'yı ziyaret etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu üyeleri Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Ramis Muslu, alınacak olan 3 bin işçinin sağlık muayenelerinin devam ettiğini belirtti.

Muslu, “Yeni göreve gelen arkadaşlarımızla nezaket ziyaretinde bulunmak istedik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Göreve geldikten sonra çalışmalarımıza ara vermeden başladık. Şuan yeni alınan 3 bin işçinin sağlık kontrolleri devam ediyor. Az kaldı tamamlanmak üzere. Bu işçiler 1 Ocak 2009 tarihinde iş başı yapacaklar ve 21 gün eğitime tabi tutulacaklar. Yer altında 1 milyar tonun üzerinde rezerve var. Bunu yer üstüne çıkarmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Vali Erdal Ata ise yeni göreve gelen yönetime başarılar dileyerek, çalışmalarında başarılar diledi. Vali Ata, “GMİS'in Zonguldak'ta önemli bir yeri var. Yaklaşık 10 bin üyeniz var. TTK'ya sahip çıkın. İlişkilerinizi en üst düzeyde tuttuğunuz zaman bölgeye çok faydası olacaktır. Dünyada her türlü yakıt fiyatı arttıkça, kömürün de değeri artacaktır. Kömür ne kadar çok çıkarsa üretim o kadar artacaktır. Üretim arttıkça yeni yatırımlar yapılacaktır ve işçi alınacaktır. Buda işsizliği önleyecektir. Ben yeni göreve gelen arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata, Genel başkan ve yöneticilerle sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 15:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?