3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TTK'ye rekor başvuru

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'na alınacak 3 bin işçi için 11 günde 32 bin 629 kişi başvurdu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'a geldiğinde yer altına inip çalışma koşullarını incelemişti. Erdoğan, TTK'ya bin 500 + bin 500 pano ayak üretim işçisi alımı için söz vermişti. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ve Zonguldak Milletvekillerinin girişimleri sonucu hızlandırılan işçi alım kayıtları 6 Ekim 2008 tarihinde başladı. 17 Ekim son tarihi olan işçi kayıtları 16 Ekim tarihine kadar rekor başvuru gerçekleştirdi. TTK'ya
alınacak 3 bin pano ayak üretim işçisi olmak isteyen 32 bin 629 kişi başvuruda bulundu.


TTK Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kayıtlarda eksik evrak ve sorun nedeniyle kayıt olamayan kişilere 20 Ekim tarihinde tekrar genel başvuru yapabileceği belirtildi. TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ise işçi kayıtları öncesi başvuru sayısının 50 bine ulaşmasını beklediğini söylemişti. Pazartesi günü son kayıtların olacağı ve 10-15 bin kişinin daha başvuruda bulunacağı bildirildi.
TTK'ya başvurunun çok olduğunu fakat yine de ümitlerinin olduğunu belirten madenci adayı Kemalettin Gence (28), "Hayat şartları çok zor. Hayat şartlarımızı daha iyi seviyelere taşımak için TTK'ya başvuruda bulunduk. Çok başvuru var fakat ümidimiz var. İnşallah olur" dedi.


TTK Genel Müdürlüğü, evrakları eksik ve bazı nedenlerden dolayı kayıtlarını yaptıramayan madenci adaylarına 20 Ekim 2008 gününe kadar tekrar kayıt şansı tanıdı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?