3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tuhaf 1 Mayıs güvenliği

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü tarafından 1 Mayıs nedeniyle "Huzur" operasyonu yapıldı.


1 Mayıs'ın huzurlu bir şekilde kutlanılabilmesi için Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri tarafından il genelinde umuma açık yerlerde ve kapama noktalarında "Huzur" operasyonu yapıldı.

Yapılan uygulamalarda araçlar ve vatandaşlar didik didik arandı.

Uygulama sırasında trafik ekipleri 07 UN 675 plakalı bir aracı durdurarak aramak istedi. Otomobilin içinden 9 kişi çıkınca polisler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Şahısların üzerinin aranmasının ardından sürücüye fazla yolcu taşımaktan 55 YTL para cezası kesildi. Cezanın kesilmesinin ardından 9 kişi tekrar aynı araca binerek uzaklaştı. Öte yandan sahil kenarında araçlarında alkol alan şahısları aramak isteyen polis ve şahıslar arasında gergin anlar yaşandı. Polis, şahısların üzerini ve kimlik kontrolü yapmak istemeleri üzerine şahıslar polislere üzerlerini aratmak istemedi. Polis, şahısları güçlükle araca bindirerek polis merkezine götürdü. Asayiş ve trafik ekipleri tarafından kamyonlar, otomobiller, yolcu otobüsleri, dolmuşlar arandı.


Huzur operasyonunda il merkezinde 1 yakalamalı araca, bir ehliyetsiz sürücüye, alkollü sürücüye işlem yapıldı. 5 araca toplam 842 YTL para cezası kesildi. Asayiş yönünden yapılan uygulamada ise, İstanbul Emniyeti tarafından aranan bir şahıs yakalandı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 12:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?