7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Tünel için sondaj yapıldı

MİTHATPAŞA TÜNELİ İÇİN 135 METRE SONDAJ YAPTILAR

Zonguldak’a yapılacak olan Mithatpaşa Tüneli’nin sondaj çalışmaları sürüyor.

Mithatpaşa Tünel Projesi’nin sondaj çalışmaları sürüyor. Tünelin geçeceği güzergahlarda bugüne kadar 8 ayrı sondaj yapıldı. Sondajlar tünelin ilk çıkış noktası olan Tepebaşı ve Bağlık Mahallesi’nde devam ediyor. Sondaj ekipleri yer yer 135 metre derine inerek tünel hattında zemin analizi yapıyor.

Zonguldak merkez İkinci Makas Kavşağı’ndan başlayıp Kapuz Hasan Ali Yücel Lisesi’nin yanından Kilimli sahil yoluna bağlanması planlanan Mithatpaşa Tüneli’nin sondaj çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bugüne kadar sekiz farklı noktada devam eden sondaj çalışmalarında tünel hattının zemin etüt çalışması yapıldı. Proje ihalesinin ardından başlatılan çalışmaların bir süre daha devam ettikten sonra kesin raporun hazırlanması bekleniyor. Yaklaşık 2 kilometre olacak tünelin ilk çıkış noktası kapuz Bağlık’ta bulunan Zonguldak Belediyesi eski asfalt şantiyesi olacak.

200 metrelik ikinci tünelin çıkış noktası ise Hasan Ali Yücel Lisesi’nin yanı olacak. Tünelin buradan Kilimli Sahil Yoluna bağlanması planlanıyor. Sondaj çalışmalarında Mithatpaşa Mahallesi’nde 135, Tepebaşı Mahallesi’nde 115 metre derine sondaj yapıldı. Sondaj ve kamulaştırma çalışmasının tamamlanmasının ardından inşaat ihalesinin yapılması için engel kalmayacak.

Zonguldak’ta Mithatpaşa Tüneli’nin yapılması ile ilgili olarak 100’e yakın sivil toplum örgütünü temsil eden Zonguldak Platformu, yaklaşık 40 bin imza toplamış ve imzaları Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı’na vermişti.

MİTHATPAŞA TÜNELİ İÇİN 135 METRE SONDAJ YAPTILAR
MİTHATPAŞA TÜNELİ İÇİN 135 METRE SONDAJ YAPTILAR
MİTHATPAŞA TÜNELİ İÇİN 135 METRE SONDAJ YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 13:35:02
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 13:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?