3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Turizm Haftası kutlamaları başladı. 

15-22 tarihleri arasında kutlanılan Turizm Haftası Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
 
Ereğli Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lises Okulu kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ilçedeki bazı okulların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marş'ımızın okunması ile başlayan programda, Ereğli Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Numan Korkmaz, turizm gelirlerinin Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 5'ini oluşturduğunu belirtti. Korkmaz, "Turizmin, ekonomiyi geliştirmesi, istihdam oluşturması, doğal, kültürel ve sosyal çevrenin korunmasındaki etkisi ve dış ödemeler dengesindeki olumlu katkıları nedeniyle ülkelerin kalkınmasında önemli bir yer tutuyor. Ülkemizdeki turizm gelirlerinin Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 5'ini oluşturuyor" dedi. 

Okul Müdürü Numan Korkmaz'ın konuşmasının ardından yöresel halk oyunları gösterileri, tiyatro oyunu ve okul korosunun seslendirdiği şarkılar, davetlilerin beğenisine sunuldu. Program, yöresel yemeklerin ikramı ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 16:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?