3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Turizm Haftası etkinlikleri devam ediyor

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Turizm Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor.


Meslek Yüksek Okulları tarafından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonunda düzenlenen panel davetliler tarafından büyük ilgi gördü. ‘Sürdürülebilir Turizm Yönüyle Zonguldak’ adlı panele Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek MYO Öğretim Görevlisi, Afitap Aygün, Devrek MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ferdi Kesikoğlu, Devrek MYO İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Hilal Uyguntürk ve meslek yüksek okulu öğrencileri katıldı.


Zonguldak Meslek Yüksek Okulu (ZKÜ) Devrek Meslek Yüksek Okulu (DMYO) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu (ÇMYO) ve Safranbolu Meslek Yüksek Okulu (SMYO) öğrencileri tarafından düzenlenen panelde Zonguldak ve civarındaki bulunan turizm alanlarında hakkında davetlilere bilgiler verilirken turizm açısından yapılan yanlış uygulamalarda etik sorunlar ön plan çıkarıldı. Turizmde başlıca etik sorunlar içinde yer alan önemli konulardan bir kaçına değinen konuşmacılar gerek yerli gerekse yabancı turistlere karşı olumsuz tavır ve davranışlar, müşteri haklarına tecavüz edilmesi, verilen ilanlarda ve reklamlarda abartı kullanılarak vatandaşların kandırılması gibi konulara yer verildi.
Panel sonunda konuşan Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar Devrek Meslek Yüksek Okulu tarafından üretilecek projelere belediye olarak her zaman gerekli desteği verdiklerini vermeye de devam edeceğini söyledi. Panel sonunda katılımcılara Başkan Ulupınar tarafından teşekkür belgesi verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?